Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: İlk kez asgari ücretle ilgili öneri paylaşmayacağız

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 11 Aralık'ta yapacağı ilk toplantı öncesi, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu,  "Yıllar sonra ilk kez bir rakam  önerisi paylaşmayacağız. Yani 2024 yılında asgari ücretin ne kadar olması gerektiğini sorarsanız bir rakam söylemiyoruz" dedi.

ABONE OL
Yılmaz OKUR/İSTANBUL, (DHA)

Çerkezoğlu, Beşiktaş’taki DİSK Genel Merkezi’nde asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu.  Çerkezoğlu, "Biliyorsunuz DİSK olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında yer almıyoruz ancak her yıl bir ortalama ücret haline gelmiş olan ve Türkiye'de çalışan herkesin çalışma koşullarını belirleyen asgari ücretin belirlenmesi sürecinde iş yerlerinden alanlara kadar insanca yaşayacak bir asgari ücret için, bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu yıl da yine taleplerimizi sizlerle paylaşacağız ardından da işyerlerinden alanlara kadar bir mücadeleyi hep birlikte başlatacağız. Buradan DİSK olarak bir kez daha söylüyoruz; enflasyon tek haneli rakamlara düşene kadar asgari ücret yılda dört kez gözden geçirilmeli ve güncellenmelidir" dedi.

Çerkezoğlu "Yıllar sonra ilk kez DİSK olarak bir rakam önerisi paylaşmayacağız. Yani 2024 yılında asgari ücretin ne kadar olması gerektiğini sorarsanız bir rakam söylemiyoruz. Çünkü bugün 1 Aralık biz zamlı asgari ücreti 1 Şubat'ta alacağız. Bugün söylediğimiz rakamın bu yüksek enflasyon koşullarında 2 ay sonra uçup gideceğini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle asgari ücret konusunda rakamların peşinde koşmak istemiyoruz. Gelirde adalet isteniyorsa, vergide adalet isteniyorsa, bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenlerin insanca yaşaması isteniyorsa atılması gereken adımlar son derece açık ve nettir" ifadelerini kullandı.


 

Diğer Haberler

  1. ARF Bio’nun halka arzına 4 kata yakın talep geldi
  2. Ticaret Bakanlığı'ndan asgari ücret artışı sonrası fahiş fiyat denetimi
  3. Akfen Yenilenebilir Enerji'nin Kocalar RES projesindeki kapasite artışı tamamlandı
  4. OYAK Maden Metalürji şirketlerinde ‘İş’te Dönüşüm’ projesi başladı
  5. Ergofarm ile Çinli 4D-Bios'tan dikey tarımda stratejik iş birliği
  6. GODIVA'nın 100'üncü yıl kutlamaları Şanghay'da devam etti
  7. Cevdet Yılmaz: Ülkemizin sahip olduğu refahı, toplumun tüm katmanlarına yaymaya kararlıyız
  8. Konsiyon, Türkiye genelinde site yönetimini dijital hale getiriyor
  9. Teknosa: 'Kadın için Teknoloji' projesinde 2025'te 4 binden fazla kadına dokunuldu
  10. Cevdet Yılmaz: Ocakta enflasyonda 20'li rakamları göreceğiz

© Copyright 2025

DHA