Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dünya Bankası Yöneticisi: Pandemide yaşanan eğitim eksikliği kişi başına düşen geliri geriletiyor

DÜNYA Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Uygulama Yöneticisi Harry Anthony Patrinos, pandemi sürecinde yaşanan 4 aylık eğitim eksikliğinin kişi başına düşen geliri yüzde 12-18 arasında gerilettiğini, düşük gelirli ülkelerde ise, gençlerin kaybının daha büyük olduğunu kaydetti.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Türk Eğitim Derneği Düşünce Kuruluşu (TEDMEM), 'Covid-19 Nedeniyle Okulların Kapalı Kalmasının Bedeli' başlıklı oturum düzenledi. Düzenlenen oturuma video konferans yöntemiyle katılan Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Uygulama Yöneticisi Harry Anthony Patrinos, pandeminin eğitimi ve kişi başına düşen geliri gerilettiğini söyledi. Dünyadaki 1,6 milyar çocuğun okula gidemediğini belirten Patrinos, "Pandemi sürecinde yaşanan 4 aylık eğitim eksikliği kişi başına düşen gelirde yüzde 12-18 arasında geriletmektedir. Düşük gelirli ülkelerde gençlerin kaybının daha büyük. 192 ülkedeki öğrencilerin yüzde 90'ı olumsuz etkilenecek. Yoksul ailelerin çocuklarını yarım yıl kaybı olacak" diye konuştu.

'DÜNYA BANKASI TÜRKİYE’YE 160 MİLYON KREDİ VERECEK'

Türkiye’deki kayıpların azaltılması için Dünya Bankası’nın 160 milyon dolar kredi vereceğini ve bunun onaylandığını ifade eden Patrinos, şunları kaydetti:

"Üniversite, lise ve ilköğretimde yaklaşık 6 aylık eğitim kaybının dünyaya faturası 11 trilyon doları bulacak. Eğitime daha fazla kaynak ayrılması. Gelir ve istihdam destekleri verilmesi. Dijital beceriler ve ömür boyu öğrenmeye yatırım yapılması. Sürdürülebilir uzaktan eğitim sistemlerine yatırım yapılmalı. Dünya Bankası Türkiye'ye 160 milyon dolar uzaktan eğitim ile ilgili kredi verecek. Bununla ilgili sözleşme imzalandı. Proje kapsamında üç başlıkta önlemler alınıyor: Elektronik altyapının güçlendirilmesi, dijital içerik hazırlanması ve kurumsal kapasitenin arttırılması. Çocuklar okula farklı seviyelerde geri dönecekler. Okul ve öğretmen için farklı seviyelerdeki öğrencileri desteklemek zor olacak. sistemleri bu kayıpları azaltmada en önemli araç olacak."

Diğer Haberler

  1. AJet’ten Ramazan ayına özel kampanya
  2. Param Mobil'de ‘açık bankacılık’ dönemi
  3. Sabiha Gökçen Havalimanı, ocakta 4 milyonu aşkın yolcuya hizmet verdi
  4. TÜİK: Toplam ciro aralıkta arttı
  5. Pegasus'un Kıbrıs uçuşları 20 yaşında
  6. Batı Akdeniz'de ocak ayında yaş meyve sebzede ihracat şampiyonu, 'biber'
  7. THY'de yolcu memnuniyeti yüzde 86'a yükseldi
  8. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Turizm Yatırım Forumu'nda konuştu
  9. Miilux OY, FNSS ve Nurol Makina 'Teknik İş Ortaklığı Protokolü' imzaladı
  10. THY, Urumçi seferlerine başlıyor

© Copyright 2026

DHA