Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dünyaca ünlü fütürist Gerd Leonhard İstanbul’a geliyor

Ticaret Bakanlığı tarafından ETİD ve TOBB Türkiye E-Ticaret Meclisi katkılarıyla düzenlenen Türkiye E-Ticaret Haftası, dijital ekonominin geleceğini şekillendiren isimleri 21-22 Kasım’da İstanbul’da buluşturmaya hazırlanıyor. Dünyaca ünlü fütürist Gerd Leonhard da bu yıl Türkiye E-Ticaret Haftası kapsamında İstanbul’da konuşmacı olarak yer alacak.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

‘Teknoloji çağının vicdanı’ olarak anılan dünyaca ünlü fütürist Gerd Leonhard da bu yıl Türkiye E-Ticaret Haftası kapsamında İstanbul’da konuşmacı olarak yer alacak. Leonhard’ın ‘The Good Future-Teknolojiyi Kontrol Et, Geleceği Koru’ başlıklı konuşması, yalnızca yapay zekanın sınırlarını değil, insanın teknolojiyle kurduğu yeni ahlaki ilişkiyi de merkezine alıyor. Ona göre teknoloji artık bir araç değil; etik, sürdürülebilirlik ve toplumsal fayda zemininde yön verilmesi gereken bir güç.

EN ETKİLİ 100 İSİMDEN BİRİ OLARAK GÖSTERİLİYOR

Wired Magazine tarafından Avrupa’nın en etkili 100 isminden biri olarak gösterilen Gerd Leonhard, bugüne kadar 70’ten fazla ülkede 3.5 milyondan fazla kişiye hitap etti. Beş kitabın yazarı olan Leonhard, özellikle ‘Technology vs Humanity’ adlı eserinde yapay zekadan sanal gerçekliğe uzanan teknolojik dönüşümü; ekonomi, etik ve biyoloji ekseninde ele alıyor. “Akıllı teknolojilerle her şeyi yeniden tasarlayabiliriz. Ancak bunu kontrol altına almamız gerekiyor” sözleriyle dikkat çeken Leonhard, “Aksi halde herkes her şeyi kopyalayabilir. Eğer anlamı kaybedersek, veriler bizi kurtaramaz. Bunun sonu felaket olur” diyerek dijital çağın en kritik uyarılarından birini yapıyor. Eserleri 12 dile çevrilen Leonhard, ‘People, Planet, Purpose, Prosperity’ mottosuyla tanınıyor. Türkiye E-Ticaret Haftası kapsamında İstanbul’da vizyonunu paylaşacak olan Leonhard, teknolojinin insana ve topluma etkilerini ele alarak Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecine küresel bir perspektiften ışık tutacak.

 

Diğer Haberler

  1. TÜİK: Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerinde toplam ciro martta arttı
  2. Anneler Günü'nde dakikada 310 ürün satıldı; altın bilezik yoğun ilgi gördü
  3. sigortaladim.com’dan yapay zeka destekli sigorta dönemi
  4. Belçika Kraliçesi Mathilde, Türkiye'ye geliyor
  5. Bakan Uraloğlu: 4 ayda hava yolunda 67 milyon 496 bin 871 yolcu seyahat etti
  6. ETİK Başkanı Mehmet İşler: Bayram rezervasyonlarında yüzde 80'e ulaştık
  7. Limanlarda nisan rekoru
  8. Yalova'da Geofit bahçesinde inceleme yapan Bakan Yumaklı: Yılda 2 milyar adet süs bitkisi üretiyoruz
  9. Bakan Kacır: Son beş yılda Türkiye’de teknoloji girişimlerine 5,5 milyar dolar yatırım yapıldı
  10. Bakan Şimşek: Sanayimizi desteklemek amacıyla kapsamlı tedbirler alıyoruz

© Copyright 2026

DHA