Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

"E-fatura zorunluluğu bulut tabanlı finans programlarına talebi artırdı"

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın temellerini 2010'da attığı elektronik fatura uygulaması zorunlu hale getiriliyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Web Entegrasyonlu Genel Muhasebe Sistemi'nin (WEGS) Kurucu Ortağı Hakan Bulgurlu, yaklaşık 150 bin şirketin temmuz ayı itibarıyla e-fatura sistemine geçmesinin öngörüldüğünü, birçok işletmenin uygun maliyetli bulut tabanlı finans yazılımlarına yöneldiğini aktardı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

İş dünyasındaki kağıt israfının önlenmesi adına şirketlerin fatura süreçlerinin dijitalleştirilmesi için başlatılan e-fatura zorunluluğunun kapsamı genişletiliyor. Resmi Gazete yayımlanan son tebliğle 2022'de brüt satış hasılatı 3 milyon lira ve üzerinde gerçekleşen mükelleflerin, elektronik faturaya geçmesi zorunlu hale getirildi. Bunun yanı sıra hizmet satışı yaparak 500 bin lira üzeri brüt satış hasılatı elde eden mükellefler, yatırım veya işletme belgesi alarak konaklama hizmeti veren oteller de ciro sınırı olmaksızın elektronik faturaya geçmekle yükümlü kılındı.

Web Entegrasyonlu Genel Muhasebe Sistemi'nin (WEGS) Kurucu Ortağı Hakan Bulgurlu, elektronik faturaya geçiş sürecine dair şu bilgileri aktardı:

“E-fatura zorunluluğu aslında yeni bir uygulama değil. Temelleri 2010'da atıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı geçişi hızlandırarak daha çok şirketi uygulama kapsamına almak için her yıl çeşitli tebliğler yayımlıyor. Resmi Gazete'de yer alan son bildiride ise e-faturanın temmuz itibarıyla herkese zorunlu kılındığına dikkat çekiliyor. Bu uygulama, işletmelerin birçok konuda tasarruf etmesini sağlarken, sürdürülebilirliğe de katkıda bulunulmasına kapı aralayacak. Ancak şirketlerin yeterli teknolojik altyapısı yoksa, geçiş süreci aksayabilir. Biz de bu aksaklıkların önüne geçmek için bulut tabanlı yazılım desteği sunuyoruz."

“EKSTRA DONANIM VE YAZILIMA İHTİYAÇ DUYMAYAN BULUT TABANLI BİR ÜRÜN"

Amaçlarının işletmelerin finans yönetimlerini otomatikleştirerek, daha hızlı ve güvenli hale getirmek olduğunu belirten Bulgurlu, “Birçok şirket yeni nesil uygulamalara temkinli yaklaşabiliyor ve geleneksel yöntemlerin daha pratik olduğunu düşünüyor. Ancak e-fatura sistemi, işletmelerin ihtiyaçlarına uygun özelleştirilmiş çözümler kullanmasını sağlıyor. WEGS olarak biz de geliştirdiğimiz altyapıyı müşterilerimizin ilk 12 ay boyunca ücretsiz bir şekilde kullanmalarına olanak tanıyoruz. İlk kayıtta kredi kartına ihtiyaç duymuyoruz. Ürünün beklentilerini karşılamadığını görüşündeki olanların ise hesaplarını kapatmasını mümkün kılıyoruz. WEGS'i kullanmak için ekstra bir donanım ya da yazılım ihtiyacı da bulunmuyor. İnternet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan platformumuza erişilebiliyor" dedi.

"SADECE ELEKTRONİK FATURA HİZMETİ SUNMUYORUZ, FİNANSAL ÇÖZÜM ORTAKLIĞI YAPIYORUZ"

Ürünlerinin sadece e-fatura hizmetiyle sınırlı kalmadığını, birçok özellik barındırdığını belirten Bulgurlu, “Kullanımı kolay, esnek, güvenli ve uygun maliyetli bir ön muhasebe çözümü sunuyoruz. Şirketlerin fatura işlemleri, tahsilat, ödeme, stok yönetimi ve mali raporlama gibi birçok iş sürecini otomatikleştiriyoruz. Hizmetimizi fatura takibinin yanı sıra cari hesap, stok, ürün ve hizmet, finansal raporlama, depo, teklif, satış ve çalışan yönetimi çözümleriyle  de özelleştiriyoruz. Aynı zamanda daha doğru ve güncel finansal verilerle karar almalarına yardımcı oluyoruz. Herhangi bir sorun yaşanması halinde destek ekibimizle yanlarında oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Hayat Finans, yılın ilk dört ayında KOBİ’lere 13,2 milyar TL finansman sağladığını duyurdu
  2. 'Transshipper platformu günde 50 bin ton aktarma kapasitesine ulaştı'
  3. Bakan Işıkhan: Güçlü bir teşvik altyapısı oluşturduk
  4. TÜİK: Ekonomik güven endeksi mayısta arttı
  5. Ticaret Bakanlığı: Serbest bölgeler ihracatını yüzde 3,1 artırdı
  6. Akfen Yenilenebilir Enerji, karbon piyasalarındaki faaliyetlerini açıkladı
  7. CarrefourSA sukuk ihracını yatırımcılarla buluşturduğunu duyurdu
  8. SunExpress, Ostrava uçuşlarına başladı
  9. Bakan Bolat: Günlük ihracat rekoru bir kez daha yenilenmiştir
  10. 'Üreten kadınlar Trendyol’la Türkiye’den dünyaya açılıyor'

© Copyright 2026

DHA