Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren: Keşiflerimiz gurur ve mutluluk kaynağımızdır

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna müjde olarak duyurulan doğalgaz rezervinin keşfi ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.

ABONE OL
İstanbul, (DHA)-

Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz rezervi keşfinin ülkemize kutlu bir müjde olduğunu ifade eden EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, “Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinin 175 km açığında yer alan Tuna-1 (Sakarya Gaz Sahası) kuyusunda yapılan sondaj çalışmaları neticesinde, 320 milyar metreküp doğalgaz rezervinin keşfedilmiş olmasının onurunu yaşamaktayız. Doğalgazda yüzde 98,9 dışa bağımlı olan bir ülke olarak, bu keşfin tam anlamıyla üretime geçmesiyle Türkiye, kalkınmasında ve her alanda ilerleme yolunda büyük katkılar elde edecektir’’ dedi.


Doğu Akdeniz’de sondaj ve sismik araştırmalara devam eden gemilerimizden de müjdeli haberleri beklediklerini söyleyen Hikmet Eren, “Türkiye’nin enerji alanında attığı bu önemli adımın milletimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Doğu Akdeniz’de ve Karadeniz’de keşiflerde emeği geçen herkese, gemilerimizde çalışan tüm mürettebatlara şükranlarımızı sunuyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Türk-İş Genel Başkanı Atalay: Asgari ücret, ne asgari ücretlinin, ne kamuoyunun ne de bizim kabul edeceğimiz bir rakam değil
  2. Dünya Bankası Gubu'ndan Türk şirketine yatırım
  3. Asgari ücret 28 bin 75 TL oldu
  4. 2026 ihracat hedefi 282 milyar dolar
  5. Çetaş Otomotiv yöneticisi Türegün'e gold ödül
  6. Cevdet Yılmaz: Yenilenebilir enerjide daha fazla mesafe almamız lazım
  7. İstanbul Havalimanı, Londra ve Paris’i geride bıraktı, Avrupa’nın lideri oldu
  8. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3'üncü kez toplanacak
  9. Toroslar EDAŞ'tan Hatay'a 52 milyon TL'lik enerji güvenliği projesi
  10. ABD Başkanı Trump, iş insanı Haydar Çolakoğlu'nu kabul etti

© Copyright 2025

DHA