Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantı sonrası, "Uluslararası piyasalardaki muhtemel gelişmelere yönelik olarak alınacak tüm önlemler değerlendirilmiştir" açıklaması yapıldı.

ABONE OL
Ferhat EKİNCİ/ANKARA,(DHA)

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun 5'inci toplantısı dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu katıldı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın Türkiye ekonomisi ve küresel ekonomi üzerindeki etkilerinin görüşüldüğü belirtilerek, "Başta petrol ve doğalgaz olmak üzere, tüm dünyada yaşanan enerji fiyat artışları, endüstriyel hammadde ve ara mallarının tedarikinde yaşanan gelişmeler, enerji ve gıda arz güvenliği konusunda alınacak önlemler, turizm sektöründe atılması gereken adımlar değerlendirilmiştir" denildi.

'ARZ GÜVENLİĞİNE YÖNELİK BİR SIKINTININ OLMADIĞI TEYİT EDİLMİŞTİR'

Uluslararası piyasalardaki gelişmelere yönelik alınacak önlemlerin de değerlendirildiği belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunda tartışmalara yol açan bazı gıda ürünlerine yönelik manipülatif ve asılsız iddiaların aksine, arz güvenliğine yönelik bir sıkıntının olmadığı ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından teyit edilmiştir. Uluslararası piyasalardaki muhtemel gelişmelere yönelik olarak alınacak tüm önlemler değerlendirilmiştir. Rusya ve Ukrayna savaşının ülkemiz ekonomisi üzerindeki etkilerini azaltmaya yönelik atılacak tüm adımlar eşgüdüm içerisinde uygulanmaya devam edilecektir."

Diğer Haberler

  1. Türkiye, Hint Okyanusu Ton Balığı Komisyonu'nda gözlemci ülke oldu
  2. Bakan Uraloğlu: Hızlı tren fabrikamızı bu yıl hizmete almayı planlıyoruz
  3. Bayramda yola çıkacak sürücüler için ‘kahve’ odaklı kampanya
  4. Aydem Yenilenebilir Enerji, kurulu gücünü bin 210 megavata yükselttiğini duyurdu
  5. Akkuyu NGS sahasının olduğu bölgedeki ailelere gıda kolisi dağıtılacak
  6. TAV’ın üç havalimanı en iyi 100 listesinde
  7. Bayram alışverişi e-ticaretten yapıldı; saatte bin 200'den fazla giysi satıldı
  8. THY, Londra Stansted uçuslarına başladı
  9. THY, Londra Stansted uçuslarına başladı
  10. Hayat Finans'tan bayrama özel 'Biz Kart' kampanyası

© Copyright 2026

DHA