Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

EPDK Başkanı Yılmaz: Sanayi kuruluşlarına elektrik bedeli yüzde 12 düşecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "Serbest piyasada elektrik tavan fiyatını, 4 bin 200 TL/MWh'den 3 bin 650 TL/MWh'ye düşürdük. Böylece serbest piyasada satılan elektrik fiyatı üzerinden elektrik tüketimi yapan özellikle sanayi kuruluşlarında elektriğin bedelinin şubattan itibaren yüzde 12 düzeyinde düşmesini bekliyoruz" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, kurulun elektrik tavan fiyatı kararıyla ilgili açıklama yaptı. Yılmaz, elektrik piyasasındaki fiyatlarda düşüş seyrinin devam ettiğini belirterek, "Özellikle kış ayları için bu gerçekten çok olumlu bir gelişme. Kurulumuzun aldığı kararla serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 4 bin 200 TL/MWh'den 3 bin 650 TL/MWh'ye düşürdük. Böylece serbest piyasada satılan elektrik fiyatı üzerinden elektrik tüketimi yapan özellikle sanayi kuruluşlarında elektriğin bedelinin şubattan itibaren yüzde 12 düzeyinde düşmesini bekliyoruz" dedi. 

'TÜKETİCİLERE YANSIMASINI GÖRECEĞİZ'

Azami uzlaştırma fiyat mekanizmasıyla oluşan havuz ile tüm tüketicileri koruduklarını aktaran Yılmaz, "Bunun yanı sıra maliyet bazlı düşüşler de elbette çok önemli. Piyasalarda maliyet bazlı yaşanan bu düşüş öncelikle büyük tüketimi olan sanayi tüketici grubuna doğrudan yansıyor. Ancak bu düşüş süreci devam ettikçe ki devam etmesini öngörüyoruz, çok kısa zaman içinde bütün tüketicilerimiz için yansımasını göreceğiz" açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. Prof. Dr. Üner Çolak: Nükleer sanayinin oluşması çapraz etki yaratıyor
  2. SANKON’dan Letonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’ne ziyaret
  3. Ülker, dokuz aylık finansal sonuçlarını açıkladı
  4. SPK'dan kapalı yatırım fonlarına ilişkin açıklama
  5. TCMB Başkanı Karahan: Sıkı para politikası duruşunu sürdüreceğiz
  6. İş Bankası, COP31’de geniş bir panel programıyla yer alacak
  7. MediaMarkt Türkiye, İstanbul Finans Merkezi’nde yeni mağazasını açtı
  8. Yolcular SunExpress'in uygulamasıyla sürdürülebilir yakıt kullanımına katkı sunabilecek
  9. Cingöz: COP31, nükleer enerjinin gelecekteki rolü önemli bir fırsat niteliğindedir
  10. Akkuyu NGS’nin 4’üncü güç ünitesinde beton dökme işlemi tamamlandı

© Copyright 2026

DHA