Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Erzin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'nin sera gazı emisyonları nötrlendi

Akenerji, Erzin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'nin 2021, 2022 ve 2023 yıllarına ait ulaşım kaynaklı sera gazı emisyonlarını nötrledi.  

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Akenerji, 2030 yılı için belirlediği sera gazı emisyonlarını azaltma hedefi doğrultusunda somut bir adım daha attı. Şirket, sürdürülebilirlik konusundaki stratejik hedefleri kapsamında Erzin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'nin 2021, 2022 ve 2023 yıllarına ait ulaşım kaynaklı sera gazı emisyonlarını nötr hale getirdi.

“GELECEK NESİLLERE KARŞI SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ"

Enerjinin karbondan arındırılmasına yönelik çalışmalara devam edeceklerine dikkat çeken Akenerji Genel Müdür Yardımcısı Can Gülcan, “Sürdürülebilirlik, Akenerji'nin temel değerlerinden biridir ve iş yapma biçimimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Erzin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'nde, son üç yıla ilişkin ulaşım kaynaklı emisyonlarımızı nötrleyerek gelecek nesillere karşı sorumluluğumuz bağlamında önemli bir adım daha attık. Sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda hem sera gazı emisyonlarımızı azaltmaya hem de yenilenebilir enerji kaynaklarına ve çevre dostu teknolojilere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu sayede sektördeki öncü rolümüzü pekiştirirken doğal kaynaklarımızı korumayı da sürdüreceğiz" diye konuştu.

Erzin Santrali'nin nötrlenen ulaşım kaynaklı sera gazı emisyonları 2021, 2022, 2023 yılında toplam 187tCO2e (187 ton karbondioksit eşdeğeri) seviyesindeydi. Akenerji 2024 yılı Sürdürülebilirlik Hedefleri doğrultusunda, sera gazı emisyon yoğunluğunu 2017 yılını baz alarak 2030'da yüzde 50 azaltmayı planladığını açıklamıştı.

Diğer Haberler

  1. SATKON ve SANKON'dan sağlık turizmi ve medikal ürünler fuarı
  2. Pegasus, hizmet ihracatında Türkiye’nin en başarılı ikinci şirketi olduğunu duyurdu
  3. Enerjisini verimli kullanan işletmelere hibe desteği
  4. Trendyol'e üçüncü kez e-ihracat birincisi ödülü
  5. Zorlu Holding, finansal yeniden yapılandırma başvurusunu duyurdu
  6. THY Yönetim Kurulu Başkanı Şeker: Ülkemize en çok döviz girdisi sağlayan şirket olduk
  7. Teknosa'dan yaza özel kampanya
  8. Taşınmaz satışlarında 'güvenli ödeme' 1 Ekim'de başlayacak
  9. Bakan Bolat: Türkiye'de yapay zeka pazarının 1,3 milyar dolara ulaşması bekleniyor
  10. TÜİK: Üretimden yapılan satışlar 24 trilyon 28 milyar 700 milyon TL oldu

© Copyright 2026

DHA