Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Erzin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'nin sera gazı emisyonları nötrlendi

Akenerji, Erzin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'nin 2021, 2022 ve 2023 yıllarına ait ulaşım kaynaklı sera gazı emisyonlarını nötrledi.  

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Akenerji, 2030 yılı için belirlediği sera gazı emisyonlarını azaltma hedefi doğrultusunda somut bir adım daha attı. Şirket, sürdürülebilirlik konusundaki stratejik hedefleri kapsamında Erzin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'nin 2021, 2022 ve 2023 yıllarına ait ulaşım kaynaklı sera gazı emisyonlarını nötr hale getirdi.

“GELECEK NESİLLERE KARŞI SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ"

Enerjinin karbondan arındırılmasına yönelik çalışmalara devam edeceklerine dikkat çeken Akenerji Genel Müdür Yardımcısı Can Gülcan, “Sürdürülebilirlik, Akenerji'nin temel değerlerinden biridir ve iş yapma biçimimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Erzin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'nde, son üç yıla ilişkin ulaşım kaynaklı emisyonlarımızı nötrleyerek gelecek nesillere karşı sorumluluğumuz bağlamında önemli bir adım daha attık. Sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda hem sera gazı emisyonlarımızı azaltmaya hem de yenilenebilir enerji kaynaklarına ve çevre dostu teknolojilere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu sayede sektördeki öncü rolümüzü pekiştirirken doğal kaynaklarımızı korumayı da sürdüreceğiz" diye konuştu.

Erzin Santrali'nin nötrlenen ulaşım kaynaklı sera gazı emisyonları 2021, 2022, 2023 yılında toplam 187tCO2e (187 ton karbondioksit eşdeğeri) seviyesindeydi. Akenerji 2024 yılı Sürdürülebilirlik Hedefleri doğrultusunda, sera gazı emisyon yoğunluğunu 2017 yılını baz alarak 2030'da yüzde 50 azaltmayı planladığını açıklamıştı.

Diğer Haberler

  1. AJet’ten Ramazan ayına özel kampanya
  2. Param Mobil'de ‘açık bankacılık’ dönemi
  3. Sabiha Gökçen Havalimanı, ocakta 4 milyonu aşkın yolcuya hizmet verdi
  4. TÜİK: Toplam ciro aralıkta arttı
  5. Pegasus'un Kıbrıs uçuşları 20 yaşında
  6. Batı Akdeniz'de ocak ayında yaş meyve sebzede ihracat şampiyonu, 'biber'
  7. THY'de yolcu memnuniyeti yüzde 86'a yükseldi
  8. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Turizm Yatırım Forumu'nda konuştu
  9. Miilux OY, FNSS ve Nurol Makina 'Teknik İş Ortaklığı Protokolü' imzaladı
  10. THY, Urumçi seferlerine başlıyor

© Copyright 2026

DHA