Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılmaya başlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 7,12 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı. Göktaş, "Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz" ifadelerine yer verildi.

'518 BİN VATANDAŞIMIZ YARARLANIYOR'

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklendiğini, Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 13 bin 878 lira ödeme yapıldığını belirterek, "Hali hazırda 518 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor. Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 7,12 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Diğer Haberler

  1. TCMB Başkanı Karahan: Fonlardaki çıkışlar büyük oranda mevduata yöneldi
  2. Bakan Işıkhan: İşsizliği daha aşağı çekmek için yeni politika araçlarını devreye alıyoruz
  3. Yapı Kredi World, 35’inci yılını kutladı
  4. THY ev sahipliğinde IATA Dünya Emniyet ve Operasyon Konferansı başladı
  5. SPK: 2026 yılında fonlarla ilgili işlemler nedeniyle 96 suç duyurusunda bulunuldu
  6. Güneş ve rüzgar kaynaklı elektrik üretiminde rekor
  7. Ticaret Bakanlığı: 9 ayda 360 bin firma denetlendi, 2,6 milyar lira idari ceza uygulandı
  8. Balsu Gıda'dan KAP açıklaması
  9. Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç ikinci kez GSMA Yönetim Kurulu’na seçildi
  10. ‘Türk yatırımcıların Yunanistan Golden Visa programına ilgisi artıyor’

© Copyright 2026

DHA