Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Eylülde finansal hizmetler güven endeksi 168,2 oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıkladığı Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), eylülde bir önceki aya göre 6 puan artarak 168,2 seviyesinde gerçekleşti.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

 

TCMB, eylül ayına ilişkin Finansal Hizmetler İstatistikleri ve FHGE'yi açıkladı. Finansal Hizmetler Anketi sonuçları, finansal sektörde faaliyet gösteren 143 kuruluşun yanıtlarının ağırlıklandırılıp toplulaştırılmasıyla elde edilerek değerlendirildi. Eylül ayında FHGE, bir önceki aya göre 6 puan artış kaydedip, 168,2 seviyesinde gerçekleşti. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son 3 aydaki iş durumuyla gelecek 3 aydaki hizmetlere olan talep beklentisinin FHGE'yi artış yönünde etkilediği, son 3 aydaki hizmetlere olan talebin ise FHGE'yi azalış yönünde etkilediği görüldü.

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son 3 ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya kıyasla güçlendiği gözlemlendi. Son 3 ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmelerin zayıfladığı, gelecek 3 ayda hizmetlere olan talepte artış olacağı yönündeki beklentilerin ise güçlendiği görüldü.

İstihdama ilişkin değerlendirmelere göre, son 3 ayda istihdamda artış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin güçlendiği, gelecek 3 ayda istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin ise zayıfladığı gözlemlendi.

Eylül ayında, NACE Rev.2 sektör sınıflamasına göre 'Finans ve Sigorta Faaliyetleri' sektöründe güven endeksleri alt sektörler itibarıyla değerlendirildiğinde, '64-Finansal Hizmet Faaliyetleri (sigorta ve emeklilik fonları hariç)' ve '65-Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları (zorunlu sosyal güvenlik hizmetleri hariç)' sektörlerinde bir önceki aya göre sırasıyla 6,2, ve 2 puanlık artış, '66-Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri için Yardımcı Faaliyetler' sektöründe ise bir önceki aya göre 4 puanlık azalış olduğu gözlemlendi.

Diğer Haberler

  1. Antalya Serbest Bölge'de ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 195
  2. Bakan Şimşek: IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında verimli temaslarda bulunduk
  3. OYAK Pazarlama'dan 'Deprem Farkındalığı' konferansı
  4. Akkuyu NGS’nin 2. Güç Ünitesi’nde iç koruma kabuğunun 6’ncı katmanı kuruldu
  5. Dahilde işleme rejimini kullanan ihracatçılara ek süre
  6. SunExpress, 680 bin yolcu taşıdı
  7. TOBB, kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı
  8. TÜİK: Martta sıfır konut satışı arttı, ikinci el konut satışı azaldı
  9. Piyasa katılımcılarının enflasyon beklentileri açıklandı
  10. Ticaret Bakanlığı: Mısırda tarife kontenjanı açıldı

© Copyright 2026

DHA