Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Eyüpsultan Belediyesi'nde yerli işletim sistemi hamlesi

EYÜPSULTAN Belediye Başkanı Remzi Aydın, doların Amerikalı yazılım şirketlerine gitmesini engellemek için yerli ve milli işletim sistemi olan PARDUS’u kullandıklarını söyledi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)

Eyüpsultan Belediyesi, kamuda açık kaynak kodlu yazılımların desteklenmesi çalışmaları kapsamında TÜBİTAK tarafından geliştirilen yerli ve milli işletim sistemi PARDUS’la doların yurt dışına çıkmasını engellemeyi hedefliyor. Milyonlarca doların Amerikalı yazılım şirketlerine gitmesini engelleyen Eyüpsultan Belediyesi, bu konudaki farkındalığı arttırmak için yerli yazılımla elde ettiği tasarrufu (PARDUS), düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. Yerli üretimin önemine değinen belediye, PARDUS sayesinde 2 milyon doların üzerinde tasarruf elde etti ve bu bütçeyi halka hizmette kullandı.

"3 YILDAN BERİ PARDUS’U KULLANIYORUZ"

Yerli ve milli olmayı hedeflediklerini söyleyen Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, ”PARDUS işletim sistemine geçmeye karar verdik. Çünkü ciddi bir maliyet bize getiriyordu. Tabi bu sistem değişikliği önemli bir aşamanın katledilmesiydi. Çünkü yılların alışkanlığını değiştiriyorsunuz. 2 bine yakın personelimiz bu sistemden etkilendi. Bu sistemle beraber başka programların da değişmesi gerekiyordu ve onlar da değişti. Bizler de çok rahat bir şekilde bu süreci aştık. Yaklaşık 3 yıldan beri bu sistemi kullanıyoruz” dedi.

“YERLİ VE MİLLİ OLMA ANLAMINDA CİDDİ ATILIM YAPTIK”

Bu sistemle yıllık yaklaşık 2 milyon dolar tasarruf sağladıklarını vurgulayan Başkan Aydın, "Biz de bu paramızı vizyonumuza uygun olarak ilçemizdeki eğitime, kültürel ve sosyal projelere aktardık. Dolayısıyla son derece iyi bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Burada esas önemli olan çok zor gibi gözüken ve denenmemiş alanlarda bir farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyorum. Bu yaklaşımımızın, bu arayaşımızın diğer teknolojik alanlarda, geri kaldığımız alanlarda hareketlenmesini ve tüm kamu kuruluşlarına ve hatta özel sektöre de sirayet etmesini temenni ederim. Ülke olarak böylece yerli ve milli olma anlamından ciddi bir atılım yapacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Başkan Remzi Aydın toplantı sonunda bilgi işlem çalışanlarına sertifika verdi.

Diğer Haberler

  1. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Yeni bir atılım süreci başlatabiliriz
  2. Engelli ve eski hükümlülere mart-nisan döneminde 187,4 milyon TL hibe desteği sağlandı
  3. Cevdet Yılmaz: İstanbul’un yatırım ve finans üssü olma iddiasını daha ileri aşamaya taşıyoruz
  4. Bakan Şimşek: Fiyat istikrarını sağlamaya yönelik politikalarımıza devam edeceğiz
  5. Cevdet Yılmaz: İstikrarını koruyan ülkeler, çok daha hızlı gelişim sergileyebilirler
  6. Bakan Yumaklı: Kuraklık riskini büyük ölçüde atlattık
  7. Astons, 2025 Yunanistan gayrimenkul piyasası raporunu açıkladı
  8. Hanehalkının enflasyon beklentisi 1,67 puan arttı
  9. TÜİK: Güven endeksi hizmet ve perakende ticarette azaldı, inşaat sektöründe arttı
  10. TCMB: Sektörel enflasyon beklentileri nisanda arttı

© Copyright 2026

DHA