Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Finansal İstikrar Komitesi'nin 3. toplantısı Bakan Nebati başkanlığında toplandı 

FİNANSAL İstikrar Komitesi’nin 3. Toplantısı bugün İstanbul’da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında İstanbul'da toplandı. Komite toplantısına, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu 2. Başkanı Ali Ersoy, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı (TMSF) Fatin Rüştü Karakaş ve Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürü Hakan Ertürk katıldı.

ABONE OL
Rojda ALTINTAŞ / İSTANBUL (DHA)

Finansal İstikrar Komitesi üyelerinin yanı sıra toplantıda Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erişah Arıcan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, HalkBank Genel Müdürü Osman Arslan ile VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih de yer aldı.

Toplantıda, son haftalarda yaşanan jeopolitik ve iktisadi gelişmelerin finansal sisteme olası yansımaları detaylı şekilde irdeleneceği ve finansal istikrarın korunması adına yapılan çalışmalar ve olası tedbirlerin masaya yatırılacağı belirtildi.

Diğer Haberler

  1. Cevdet Yılmaz: İstanbul’un yatırım ve finans üssü olma iddiasını daha ileri aşamaya taşıyoruz
  2. Bakan Şimşek: Fiyat istikrarını sağlamaya yönelik politikalarımıza devam edeceğiz
  3. Cevdet Yılmaz: İstikrarını koruyan ülkeler, çok daha hızlı gelişim sergileyebilirler
  4. Bakan Yumaklı: Kuraklık riskini büyük ölçüde atlattık
  5. Astons, 2025 Yunanistan gayrimenkul piyasası raporunu açıkladı
  6. Hanehalkının enflasyon beklentisi 1,67 puan arttı
  7. TÜİK: Güven endeksi hizmet ve perakende ticarette azaldı, inşaat sektöründe arttı
  8. TCMB: Sektörel enflasyon beklentileri nisanda arttı
  9. SYS Grup, yeni ürünlerini HuntEx 2026’da tanıtacak
  10. THY Yönetim Kurulu Başkanı Şeker: 9 milyar dolar kaynak sağlayarak 100’den fazla uçağımızı finanse ettik

© Copyright 2026

DHA