Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Fiyat İstikrarı Komitesi'nin 7'nci toplantısı gerçekleştirildi

Fiyat İstikrarı Komitesi'nin yedinci toplantısı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin başkanlığında gerçekleştirildi. Bakan Nebati toplantıya ilişkin, "Yıllık enflasyonun, beklentilerdeki iyileşme ile birlikte önümüzdeki dönemde daha da gerileyeceğini öngörüyoruz" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Fiyat İstikrarı Komitesi'nin 7'nci Toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında Komite üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Öngörüldüğü üzere Ekim ayında tepe noktasına ulaşan yıllık enflasyon, küresel gelişmeler ve aldığımız tedbirler sayesinde Kasım ayından itibaren düşüş eğilimine girmiştir. Piyasadaki enflasyon beklentilerinin son dönemdeki aşağı yönlü seyri, enflasyondaki ataletin zayıfladığına işaret etmektedir. Beklentilerdeki bu iyileşmenin de etkisiyle yıllık enflasyondaki düşüş, Aralık ayından itibaren daha da belirginleşecektir. Komitede, girdi maliyetlerinin yanı sıra gıda fiyatlarındaki görünüm de detaylı olarak ele alınmıştır. Ayrıca, öncelikle dar gelirli ve sabit ücretliler olmak üzere vatandaşlarımızın alım gücünü artıracak ilave adımlar kapsamlı olarak değerlendirilmiştir. Komitede, kalıcı fiyat istikrarı ve dengeli büyümenin devamı için ihtiyatlı maliye politikalarının yanı sıra selektif kredi uygulamasının sürdürülmesinin önemi ele alınmıştır. Fiyat İstikrarı Komitesi’nde daha önce alınan karar çerçevesinde fiyatların şeffaf bir şekilde izlenmesi amacıyla hayata geçirilmesi planlanan fiyat takip sisteminde yasal altyapı çalışmaları tamamlanmış olup uygulamanın kısa sürede devreye girmesi için teknik çalışmalar hızlandırılacaktır. Önümüzdeki süreçte Komite tüm paydaşlarla koordinasyon içerisinde çalışmalarına devam edecektir."

Diğer Haberler

  1. Sakarya’da metrobüs 1 yaşında: 3 milyon 650 bin yolcu taşıdı
  2. Prof. Dr. Türkoğlu: Biocomplex B11, saç dökülmesi ilacı minoksidilin etkisini yüzde 73 artırıyor
  3. Bakan Bolat: Türk ürünleri dünyada kalitenin sembolü
  4. Akkuyu NGS'nin 2'nci güç ünitesinde reaktör binası sızdırmazlık alanı inşası tamamlandı
  5. Orzax’ın halka arzında talep toplama süreci başladı
  6. OYAK Çimento ve Pure Energy’den iş birliği
  7. Finrota, yeni nesil ödeme geçidi Finrota B2C’yi duyurdu
  8. Bakan Işıkhan, Renault Group Türkiye CEO'su Jaillet'e Turkuaz Kart'ı teslim etti
  9. Sabiha Gökçen Havalimanı, pazar günü yolcu rekoru kırdı
  10. TÜİK: Ekonomik güven endeksi haziranda arttı

© Copyright 2026

DHA