Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Gümrük muhafaza ekipleri, 2 ayda 8,1 milyar liralık ticari eşya ve uyuşturucu ele geçirdi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından 2025 yılının ilk iki ayında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 63 artışla 8,1 milyar Türk lirası değerinde ticari eşya ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

ABONE OL
DHA

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat birimleri, yeni teknolojiye sahip sistemleri ve geliştirilmiş farklı analiz tekniklerini kullanarak yürüttüğü kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerini 2025 yılında da hız kesmeden sürdürüyor.

Gümrük Muhafaza birimleri tarafından, 2025 yılının ilk iki ayında yürütülen operasyonlar sonucunda, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 63 artışla 8,1 milyar Türk lirası değerinde ticari eşya ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Operasyonlarda 6,3 ton uyuşturucu, 31 ton tütün ve tütün mamulü, 400 kilo değerli maden, 326 lüks araç başta olmak üzere, canlı hayvandan elektronik eşyaya, tarihi eserden, tıbbi malzemeye çok geniş bir yelpazede kaçak eşya yakalaması gerçekleştirildi.


Diğer Haberler

  1. Şikayetvar sel sonrası kendilerine ulaşanların mağduriyetlerini paylaştı
  2. Garanti BBVA'ya Global Finance’ten ‘Türkiye’nin En İyi Dijital Bireysel Bankası’ ödülü
  3. 'ABD’de gayrimenkul yatırımı yapan Türklerin finansman tercihi mortgage'
  4. BEDAŞ, güçlü enerji altyapısı için 25 ilçede 597 muhtarla bir araya geldi
  5. Çolakoğlu Metalurji Spor Kulübü’nün resmi web sitesi açıldı
  6. TÜİK: Tarımsal girdi fiyatları ağustosta arttı
  7. Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı
  8. 9 ayda 91,7 milyar TL değerinde ticari eşya ve uyuşturucu ele geçirildi
  9. Fon Kurulu'ndan 6'ıncı toplantı: Tasfiye sürecinde olan fonların sayısı 131'den 65'e düştü
  10. Devlet Memurları Sendikası’ndan TÜİK önünde açıklama

© Copyright 2026

DHA