Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Üst Fonu'na 35 milyon dolar kaynak aktarımı taahhüdünde bulunuldu

Haziner ve Maliye Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, "Türkiye Kalkınma Fonu bünyesinde 50 milyon ABD Doları büyüklüğünde Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Üst Fonu'nun kuruluşuna dair protokol, Bakanlığımız ile Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası arasında 10 Temmuz 2024 tarihinde imzalanmış, kurulan üst fona Bakanlığımız tarafından 35 milyon ABD Doları tutarında kaynak aktarımı taahhüdünde bulunulmuştur" denildi.

ABONE OL
Salih HÜDAVERDİ/ ANKARA, (DHA)-

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan yazılı açıklamada, "Bakanımız Mehmet Şimşek tarafından hazırlıklarının nihai aşamaya geldiği Mayıs ayında duyurulan üst fon yapısına ilişkin çalışmalar tamamlanmıştır. Bu çerçevede, Türkiye Kalkınma Fonu bünyesinde 50 milyon ABD Doları büyüklüğünde Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Üst Fonu'nun kuruluşuna dair protokol, Bakanlığımız ile Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası arasında 10 Temmuz 2024 tarihinde imzalanmış, kurulan üst fona Bakanlığımız tarafından 35 milyon ABD Doları tutarında kaynak aktarımı taahhüdünde bulunulmuştur" ifadelerine yer verildi.

'YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ALANLARA KAYNAK AKTARILACAK'

Açıklamanın devamında ise Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Üst Fonu'nun detaylarına ilişkin şu ifadelere kullanıldı:

"Kurulan üst fon ile Orta Vadeli Program hedeflerimiz çerçevesinde yüksek katma değerli alanlara kaynak aktarılarak girişim sermayesi ekosisteminin gelişmesine ve bu alanlarda mal ve hizmet üreten İşletmelerin büyümesine destek olunacaktır. Yapılan yatırımların, kaldıraç etkisiyle ülkemizin teknolojik gelişimi ve ekonomik büyümesine ivme kazandırması hedeflenmektedir." (DHA)

Diğer Haberler

  1. Esnaf ve perakendecilerden, zincir marketlerin pazar günü kapalı olması talebi
  2. OYAK ve KOOP Market’ten iş birliği
  3. Orhan Holding, küresel operasyonlarını RISE with SAP platformuna taşıdı
  4. İstanbul Havalimanı 120 milyon yolcu kapasitesine çıkartılacak
  5. Güven endeksi hizmet ve perakende ticaret sektöründe arttı
  6. 2024'te aylık ortalama iş gücü maliyeti 45 bin 777 TL oldu
  7. ASELSAN Gaziantep Kayar Bilezik Fabrikası için sözleşme imzalandı
  8. Martı'dan 2026'da iki katı gelir hedefi
  9. Gıda Komitesi, Bakan Şimşek'in ev sahipliğinde toplandı
  10. Cevdet Yılmaz: 2026'nın sonunda yüzde 20'nin altında bir enflasyon hedefliyoruz

© Copyright 2025

DHA