Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Hektaş, Dünya Pamuk Günü’nde iki milli tohumunu duyurdu

Hektaş’ın tohum alanında faaliyet gösteren şirketi Areo Tohumculuk, ‘Volkan’ ve ‘Selçuk Bey’ isimli iki yeni yerli pamuk tohumunu, 7 Ekim Dünya Pamuk Günü’nde kamuoyuna duyurdu. Hektaş yeni tohumlarını ilk olarak pamuk üretiminin merkezlerinden Aydın’ın Söke ilçesi ile Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleştirdiği ‘Tarla Günleri’nde üreticilere tanıttı. Ar-Ge ve ıslah çalışmaları sonucunda geliştirilen iki yerli pamuk tohumu, yüksek verim potansiyeli ile her türlü toprak yapısına ve makineli hasada uygun olma özellikleriyle ön plana çıkıyor.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) - 

 

Akıllı tarım faaliyetleri yürüten Hektaş’ın 2019 yılında bünyesine kattığı Areo Tohumculuk, yerli pamuk geliştirme çalışmaları sonucunda tescillenen ‘Volkan’ ve ‘Selçuk Bey’ adını taşıyan iki yeni yerli pamuk tohumunu 7 Ekim Dünya Pamuk Günü’nde tanıttı. Pamuk üretimi ve ticaretinin önemini vurgulamak amacıyla dünya genelinde her yıl 7 Ekim’de kutlanan ‘Dünya Pamuk Günü’ öncesinde düzenlenen Tarla Günleri’ne yoğun ilgi gösteren pamuk üreticileri, yeni yerli çeşitleri yerinde görme ve şirketin teknik ekiplerinden ürünlerle ilgili detaylı bilgi alma fırsatı buldu.

Türkiye’nin ekolojik yapısına uygun, sürdürülebilir tarımın gelişmesi ve yaygınlaşması için yeni ürün ve hizmetler geliştiren şirket, verimliliğin artırılması için Türk çiftçisini bilinçlendirip, destekliyor. Bitki koruma, besleme ve hayvan sağlığı ürünlerinin yanı sıra tohum iş kolundaki çalışmalarına da hız veren şirket, yeni yerli tohumlarını üreticilere sunuyor.

7 EKİM DÜNYA PAMUK GÜNÜ

Dünya Pamuk Günü girişimi, ilk olarak 2019 yılında, ‘Cotton Four’ adıyla anılan Sahra Altı Afrika'daki pamuk üreticisi ülkelerin Dünya Ticaret Örgütü'ne 7 Ekim'in Dünya Pamuk Günü olarak kutlanmasını önermeleriyle doğdu. Ardından Birleşmiş Milletler (BM), Uluslararası Pamuk Danışma Kurulu'nun (ICAC) önerisiyle aynı yıl 7 Ekim'i Dünya Pamuk Günü ilan etti.

BM, Dünya Pamuk Günü’nde düzenlenen etkinliklerle, uluslararası kamuoyunda pamuk sektörünün görünürlüğünün artırılmasını, ekonomik kalkınmada ve uluslararası ticaretteki rolünün anlatılmasını, ayrıca yoksulluğun azaltılmasında oynadığı kritik role ilişkin farkındalığın artırılmasını amaçlıyor.

 

Diğer Haberler

  1. Bakan Işıkhan: İŞKUR uygulamamızda 250 milyon 'nitelikli iş araması' gerçekleştirildi
  2. Turizmde 9 gün tatil ve iki bayram sevinci
  3. HEAŞ ile TÜBİTAK MAM’dan iş birliği
  4. Bakan Göktaş: Yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladık
  5. Enerjisa Enerji, 2026 yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarını paylaştı
  6. Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Bartık: Körfez taşımalarımızı her geçen gün daha da artırıyoruz
  7. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Nusaybin Sınır Kapısı bölgeye zenginlik ve refahı getirecek
  8. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini kararlılıkla sürdürüyoruz
  9. ‘Dirençli Karatay: Konya Havzasında Kuraklık ve Obruk Risklerine Yönelik İklim Uyum ve Azaltım Modeli’ projesi tanıtıldı
  10. Avrasya'nın zeytin stratejileri, Türkiye'de belirlenecek

© Copyright 2026

DHA