Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İklim Değişikliği Zirvesi’nin detayları COP27 Ekspres’te

Birleşmiş Milletler’in (BM) Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlediği İklim Değişikliği Zirvesi (COP27) devam ediyor. Dünya çapındaki aşırı hava olayları, enerji sorunlarını, dünyanın karbon emisyonlarıyla mücadele etmek ve gezegeni korumak için gerçekleştirilen zirvedeki tüm gelişmeleri EKOIQ Genel Yayın Yönetmeni Barış Doğru ve Mazars Denge Pazarlama & İletişim Direktörü Barlas Hünalp, COP27 Ekspres" Youtube yayınında değerlendiriyor.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Mazars Denge, araştırmacı Buket Altınçelep ve EKOIQ geçen sene COP26’yı 360 derece inceledikleri bir yayın serisi gerçekleştirmişti. COP serisinin devamı olarak bu sene “COP27 Ekspres” yayını EKOIQ ve İklim Haber ile beraber gerçekleştiriyor. COP27 Ekspres, 18 Kasım da dahil olmak üzere her gün EKOIQ Genel Yayın Yönetmeni Barış Doğru ve Mazars Denge Pazarlama ve İletişim Direktörü Barlas Hünalp’in sunuculuğunda saat 11:00’de gerçekleşiyor.

EKOIQ Genel Yayın Yönetmeni Barış Doğru, zirveyle iki ana konuya ilişkin “Mısır’da düzelenen COP27, bir Afrika COP’u, bu çok önemli. COP, Altı yıldır ilk defa Afrika’da düzenleniyor. COP28’e kadar başkanlık Mısır’da olacak. İki önemli sorunumuz var. Ülkelerin 1,5 dereceye uyumlu emisyon azaltım hedeflerinin olmaması ilk sorunumuz. Toplamda 2,5-3,4 dereceye gidiyoruz şu anki taahhütlerle. Glasgow’da bu taahhütlerin güçlendirilmesi için bir ev ödevi verilmişti. 29 ülke belli oranlarda güçlendirmiş. Ama bu yine de yetmiyor. Bizi 1,5 derece güvenli eşiğinin çok uzağında tutuyor bizi. Bunun için hızlıca emisyon azatlım taahhütlerini (vermesi gerekiyor ülkelerin. İkinci sorunumuz ise kayıp, hasarlar ve uyum konuları üzerine. Özellikle daha az gelişmiş/ gelişmekte olan/ kırılgan ülkelerin iklim değişikliği nedeniyle yaşadığı hasarların tazmini konusu. Bu konuda gelişmiş ülkeler verdikleri taahhüdü tutmuyorlar” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. ASELSAN GÖKSUR’un yakın hava sistemi test edildi
  2. Yönetici kamu personeline seyyanen zam teklifi geri çekildi
  3. THY ve South African Airways ortak uçuş anlaşması imzalandı
  4. Paribu CoinMENA’yı 240 milyon dolara çıkabilecek bir anlaşmayla satın aldığını duyurdu
  5. Bakan Bayraktar: Enerji filomuzun 6'ncı gemisi Türkiye'de
  6. Cevdet Yılmaz: İhracatımızı 282 milyar doların üzerine çıkaracağız
  7. Bakan Şimşek: İhracatımızın teknoloji kompozisyonu iyileşti
  8. Bakan Bayraktar: Maden ihracatımız 6 milyar doları aşacak
  9. Continental Confectionery Company, ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı
  10. Bakan Bolat: Yıllıklandırılmış mal ihracatında rekor kırdık

© Copyright 2025

DHA