Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kariyer Büro Sendikası: Taşradaki meslek mensuplarının özlük hakları için 3 günde 10 bin imza toplandı

Kariyer Büro Sendikası, taşra teşkilatlarında görev yapan kariyer meslek mensuplarının özlük haklarına yönelik düzenlemelerde mağduriyetlerinin çözülmesi için başlattıkları imza kampanyasına üç günde 10 bin imza toplandığını açıkladı. Kampanya ile kariyer meslek mensuplarının özlük haklarında iyileştirme hedefleniyor.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Sendikadan yapılan bilgilendirmede "TBMM Dilekçe Komisyonu'nun resmi platformu üzerinden yapılan imza işlemine kariyer meslek mensupları yoğun katılım sağlandı. Kampanya kapsamında hedeflenen imza sayısı 100 bin" denildi.

Kariyer Büro Sendikası Genel Başkanı Tolga Akgül, “Taşra teşkilatlarında görev yapan kariyer meslek mensupları, özlük haklarının 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye eklenmesi talebiyle harekete geçti. 2011 yılından bu yana devam eden mağduriyetlerin giderilmesi için başlattığımız kampanya, meslek mensuplarının birlik çağrısıyla güçleniyor. TBMM Dilekçe Komisyonu'na sunulan D28-18570 sayılı imzaya açık dilekçe, kariyer meslek mensuplarının sesini duyurmak için önemli bir adım oldu. 100 bin imza hedefiyle yola çıkan kampanyamız üçüncü gününde 10 bin imzayı aşarak büyük bir destek topladı. Kariyer meslek mensuplarının özlük haklarına yönelik düzenlemelerde mağduriyetlerinin öncelikli olarak ele alınmasını ve adil bir çözüm beklediğimizi vurguluyoruz. Kampanyaya destek vermek isteyenler, TBMM Dilekçe Komisyonu'nun resmi platformu üzerinden dilekçeyi imzalayabiliyorlar" dedi.

Diğer Haberler

  1. Ekmek ve un yönetmeliğinde değişiklik; renk veren maddeler yasaklandı
  2. ASELSAN, BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’ne ilk sıradan girdi
  3. CANiK’ten 'Yeni Nesil Mobil Katmanlı Savunma Mimarisi'
  4. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı’dan 5G mesajı
  5. 'Ergun Reis A' gemisine Somali'de uluslararası balıkçılık lisansı verildi
  6. ‘Akkuyu NGS, enerji arz güvenliğinde yeni bir dönemin kapısını açıyor’
  7. TÜİK: Ekonomik değer endeksi yüzde 2,8 azaldı
  8. Bakan Şimşek: Mükelleflerimizi beyannamelerini eksiksiz ve zamanında vermeye davet ediyoruz
  9. THY, bugün 203 bin yolcu taşıyacağını açıkladı
  10. Ayvalık'tan çıkan zeytinyağı markası Aivalos'un yurt dışına açılma hedefi

© Copyright 2026

DHA