Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Konaklama vergisinin düşürülmesi fiyat politikalarına olumlu yansıyacak'

Antalya Manavgat Side Turizm İşletmecileri ve Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Zafer Süral, "Konaklama vergisinin yüzde 1'e düşürülmesi, otellerimizin rekabet gücünü artıracak, fiyat politikalarına olumlu yansıyacak ve Türkiye turizminin uluslararası pazarlarda daha güçlü konumlanmasına destek olacaktır" dedi.

ABONE OL
Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (Antalya), (DHA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla, otellerden alınan konaklama vergisi yüzde 2'den yüzde 1'e düşürüldü. Kararda uygulamanın 31 Aralık 2026'ya kadar süreceği belirtildi. MASTOB Başkanı Zafer Süral, konaklama vergisinin düşürülmesini turizm sektörü temsilcilerinin olumlu yönde değerlendirdiğini belirterek, "Turizm sektörü istihdam sağlayan, döviz girdisi oluşturan, bölgesel ekonomiyi ayakta tutan ve ülkemizin tanıtımına büyük katkı sunan stratejik bir sektördür. Özellikle artan maliyetler, enerji giderleri, personel yükleri ve uluslararası rekabet şartları dikkate alındığında, konaklama vergisinde yapılan bu indirim sektörümüzün nefes almasına katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Konaklama vergisinin yüzde 1'e düşürülmesinin, turizm sektörü adına son derece olumlu ve yerinde olduğunu kaydeden Zafer Süral, şunları söyledi:

"Bu karar, otellerimizin rekabet gücünü artıracak, fiyat politikalarına olumlu yansıyacak ve Türkiye turizminin uluslararası pazarlarda daha güçlü konumlanmasına destek olacaktır. Aynı zamanda yerli ve yabancı misafirlerimiz için daha ulaşılabilir tatil imkanlarının oluşmasına da katkı sunacaktır. Turizme verilen her destek, sadece otelcilerimize değil; esnafımıza, çalışanlarımıza, tedarikçilerimize ve ülke ekonomimize doğrudan katkı sağlamaktadır. Bu nedenle konaklama vergisinin yüzde 1'e düşürülmesini memnuniyetle karşılıyoruz."

Diğer Haberler

  1. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Sırt sırta, gönül gönüle zor günleri aşacağız
  2. Bakan Bayraktar, Irak Petrol Bakanı Hüdeyir ile görüştü
  3. CarrefourSA'da Aydın Grup dönemi başladı
  4. Sanipak’ın Arch Peninsula bünyesine katılma süreci tamamlandı
  5. Yapı Kredi'den yılın ilk yarısında ekonomiye 3 trilyon TL destek
  6. Bakan Yumaklı: Tarımsal hasılat 83,2 milyar dolar ile tarihinin en yüksek rakamına çıktı
  7. SunExpress CEO’su Schnabel, teknik personel oldu; uçak bakımı yaptı
  8. THY, TİM ile iş birliği anlaşmasını yedinci kez yeniledi
  9. Türk Telekom International, 24 ülkedeki 135'i aşkın varlık noktasıyla çalışmalarını sürdürüyor
  10. Bakan Bolat: En yüksek haziran ayı ihracat değerine ulaşıldı

© Copyright 2026

DHA