Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Martı'nın kurucusu Öktem: Devler Ligi’nde kalıcı olmak için bir oyun planımız var

Kuruluşundan 4 yıl sonra New York Borsası’na doğrudan kote olan ilk Türk şirketi olmaya hazırlanan mobilite şirketi Martı’nın kurucusu ve CEO’su Alper Öktem, halka açılma öncesi çalışanlarına hitaben bir mesaj yayınladı. Mesajı kendi sosyal medya hesabından ‘Martı çalışanlarına halka açılmadan önceki mesajım: Devler liginde bizi büyük fırsatlar ve çetin zorluklar bekliyor’ ifadesiyle paylaşan Öktem, mektubunda Devler Ligi’nde uzun bir mücadeleye başladıklarını, kalıcı olmak için bir oyun planına sahip olduklarını vurguladı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Borsaya yeni kote olan bir şirketin hisse performansında volatilite yaşanmasının, yani ilk birkaç ay hisse fiyatının yükselmesi ya da düşmesinin olağan bir seyir olacağını kaydeden Öktem, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak bizim için önemli olan, iş planımız ve uzun vadeli başarımıza inanan Amerikalı kurumsal yatırımcılardan milyarlarca liralık yeni finansmana ulaşmış olmamızdır. İşimizi her zamankinden daha iyi yapmanın ve değer yaratmanın peşinde olacağız. Ve göreceksiniz ki, orta vadede çok daha farklı bir noktada olacağız.”

Mektubunda Martı’nın New York Borsası’nda açılış gongunu çalacağı 13 Temmuz’un, tüm Martı çalışanlarının hafzasında tarihi bir gün olarak kayda geçeceğinin altını çizen Öktem, “Şimdi ülkemizi temsil etmenin heyecanını ve bayrağımızı göndere çekmenin haklı gururunu hep birlikte yaşayalım, bu tarihi anın keyfini çıkaralım” ifadelerini kullandı.

 Türkiye’de paylaşımlı, elektrikli, çevreci ulaşımı daha da yaygınlaştırmak isteyen şirket, bu hedefle sermayesini arttırmak ve daha çok kaynak yaratmak için New York Borsası’nda (NYSE) halka açılma sürecini yaklaşık bir yıl önce başlatmıştı. Şirketin başarısında en büyük paya sahip olan çalışanları da New York Borsası’nda halka açılmayla birlikte hissedar olacak. Çalışanlara dağıtılan hisse opsiyonu miktarının halka açılma değerlemesi üzerinden 200 milyon TL dolaylarında olacağının tahmin edildiği açıklanmıştı.

 

Diğer Haberler

  1. THY, HAVELSAN ile 12 yeni simülatör anlaşmasını imzaladı
  2. ‘Türkiye sermaye piyasalarında halka arzlara ilgi sürüyor’
  3. Hayat Kimya, yapay zeka destekli enerji yönetim sistemini hayata geçirdi
  4. Eksim Enerji, santral yatırımlarını hızlandırdığını duyurdu
  5. Toprağın geleceğine 'Onarım Enerjisi' desteği
  6. Konya Şeker’den çikolatalı ürün üretimine yeni hat yatırımı
  7. THY, SAFFA fonuna katıldı
  8. Ticaret Bakanlığı: 6 ayda 4 bin 704 firma denetlendi
  9. Türk Hava Yolları, CAE ile simülatör tedarik sözleşmesi imzaladı
  10. AJet bir günde 100 bini aşkın yolcu taşıdı

© Copyright 2026

DHA