Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Miilux OY ve Koluman, SAHA Expo 2026'da teknik iş birliği protokolü imzaladı

OYAK şirketlerinden Miilux OY, motorlu taşıtlar, mühendislik, üstyapı üretimi ve askeri projelerde faaliyet gösteren Koluman ile SAHA Expo 2026'da savunma sanayiine yönelik Teknik İş Birliği Protokolü imzaladı. Bugün gerçekleştirilen imza töreninde resmiyet kazanan iş birliği; tarafların mühendislik, üretim ve malzeme teknolojilerindeki uzmanlıklarını bir araya getirerek uzun vadeli ve sürdürülebilir bir sanayi ortaklığı oluşturmayı hedeflediği belirtildi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Tören, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Aksakallı, OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, Miilux OY Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Kocayanak ve Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Kaan Saltık Adak'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. İş birliği sözleşmesini Miilux OY Genel Müdürü Yavuz Yeldan ve Koluman Otomotiv Genel Müdürü Cengiz Adak imzaladı.

ZIRHLI PLATFORMLARA YÖNELİK İŞ BİRLİĞİ

İmzalanan protokolle; zırhlı kara platformlarına yönelik projelerde yüksek balistik koruma sağlayan zırh çeliği çözümlerinin geliştirilmesi, mühendislik kabiliyetlerinin paylaşılması ve üretim süreçlerinde teknik iş birliğinin artırılmasını kapsadığı bildirildi. Miilux OY'un zırh çeliği alanındaki üretim ve malzeme teknolojileri ile Koluman'ın zırhlı araç geliştirme ve sistem entegrasyonu kabiliyetlerinin bir araya getirilmesiyle, projelerde teknik uyum ve ürün geliştirme süreçlerinde iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

'YERLİ VE MİLLİ SAVUNMA EKOSİSTEMİNE DEĞER KATIYORUZ'

OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, imza töreninde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Savunma sanayiinde yerli ve milli kabiliyetlerin geliştirilmesini stratejik bir öncelik olarak görüyoruz. Bu kapsamda Miilux OY ile Koluman arasında imzalanan teknik iş birliğinin, mevcut projelerin yanı sıra geleceğe dönük savunma programları açısından da kalıcı ve sürdürülebilir bir sanayi ortaklığına dönüşmesini temenni ediyoruz. Bu iş birliği, tamamlayıcı mühendislik ve teknoloji yetkinliklerinin entegrasyonuyla üretim ve teknoloji geliştirme kapasitemizi daha da güçlendirecek; yerli savunma sanayii ekosisteminin değer zincirini ileri bir seviyeye taşıyacaktır. OYAK olarak, savunma sanayiindeki rolümüzü üretim kapasitesi, teknoloji geliştirme gücü ve stratejik ortaklıklar ekseninde uzun vadeli bir perspektifle geliştirmeye devam ediyoruz."

MİİLUX OY SAHA EXPO 2026'DA YENİ NESİL ZIRH ÇELİKLERİNİ SERGİLİYOR

Miilux OY, fuarda Miilux Protection markası altında geliştirdiği yeni nesil zırh çeliklerini ve ileri teknoloji ürünlerini tanıtıyor. Şirket, 9 Mayıs'a kadar İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) düzenlenen SAHA Expo 2026 kapsamında 7. salonda 7C-04a standında ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor.

Diğer Haberler

  1. Evlenen çiftlere 1 milyar 52 milyon liralık ödeme desteği
  2. Akdeniz İlleri Tanıtım Günleri’nde Osmaniye standına yoğun ilgi
  3. Bakan Şimşek: Yenilenebilir enerji yatırımlarını destekliyoruz
  4. Türk Telekom’dan Dünya Wi-Fi Günü’ne özel 81 ilde ücretsiz internet
  5. DeFacto ve Jaquette ‘Stop Thinking’ koleksiyonunu tanıttı
  6. Süper Loto’da rekor büyük ikramiye 1 milyar TL’yi aştı
  7. Bakan Bolat: Türkiye-Almanya ticaretini 50 milyar doların üzerine çıkaracağız
  8. SANKON Genel Başkanı Cevahiroğlu, Gana Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisini ziyaret etti
  9. Erdemir’den 61’inci yıl dönümüne özel tören
  10. Zırh çeliği üreticisi Miilux OY, Paris Eurosatory 2026 Fuarı’nda

© Copyright 2026

DHA