Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

New York Borsası, Martı’yı Türk bayraklarıyla karşıladı

Martı kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem, halka açılma süreciyle ilgili temaslarda bulunmak üzere ziyaret ettiği New York Borsası’nın dünyaca ünlü işlem salonunda Türk bayraklarıyla karşılandı. Oğuz Alper Öktem, “Deprem felaketiyle zor dönemler geçirdiğimiz bu günlerde, bayrağımızı New York Borsası’nın işlem ekranlarında görmek bizi mutlu etti. Bu dayanışma örneği için yetkililere teşekkür ederim” dedi.  

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Türkiye’nin önde gelen ulaşım uygulaması Martı, New York Borsası’na (NYSE) açılma sürecinde sona yaklaşıyor. Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem, şirketin NYSE süreciyle ilgili olarak New York'ta yetkilerle görüşmelerde bulundu. Bu görüşmelerin yanı sıra Öktem, NYSE mecraları başta olmak üzere yerli ve yabancı basına da süreçle ilgili bilgi verdi.  

GONG ÇALMA HEDEFİMİZE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ 

Öktem temaslarında mobilite sektörünün geleceği, Martı’nın yakın dönem planları ve NYSE süreci hakkında konuştu. Öktem, yaşanan deprem felaketi ile ilgili de “Zor dönemler geçirdiğimiz bu günlerde, bayrağımızı New York Borsası ekranlarında görmek bizi mutlu etti. Bu dayanışma örneği için yetkililere teşekkür ederim” diye konuştu.  

ABD’ye gerçekleştirdiği ziyaret sonrası bilgi veren Öktem, “Yakın zaman içinde New York Borsası'nda gong çalma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Temennim, bizim geçtiğimiz yollardan başka Türk girişimlerinin de geçmesi ve burada yer alması. Çünkü bu, ülkemize doğrudan yatırım çekmek anlamına geliyor. Bu sayede alınan yatırımlar Türkiye’ye aktarılıyor, istihdama dönüşüyor ve teknoloji üretiminin gelişmesine sebep oluyor” vurgusunu yaptı.  

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından New York Borsası’nda Türk bayrağını dalgalandıracak olan Martı’nın bu hamlesi, şirketi, kuruluşunu takip eden 4 yıl içinde halka arz gerçekleştirmeyi başarabilen dünyanın da sayılı teknoloji devleri arasına sokacak. 

Diğer Haberler

  1. Cevdet Yılmaz: Dünyanın oldukça üzerinde büyüme gösterdik
  2. GÖKSUR, deniz yüzeyine yakın seyreden gemi savar füzelerine karşı etkin koruma sağlıyor
  3. Yönetici kamu personeline seyyanen zam teklifi geri çekildi
  4. THY ve South African Airways ortak uçuş anlaşması imzalandı
  5. Paribu CoinMENA’yı 240 milyon dolara çıkabilecek bir anlaşmayla satın aldığını duyurdu
  6. Bakan Bayraktar: Enerji filomuzun 6'ncı gemisi Türkiye'de
  7. Cevdet Yılmaz: İhracatımızı 282 milyar doların üzerine çıkaracağız
  8. Bakan Şimşek: İhracatımızın teknoloji kompozisyonu iyileşti
  9. Bakan Bayraktar: Maden ihracatımız 6 milyar doları aşacak
  10. Continental Confectionery Company, ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı

© Copyright 2025

DHA