Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

OYAK Çimento ilk 9 aylık finansal sonuçlarını açıkladı 

OYAK Çimento, 2022’nin ilk dokuz ayına ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, bahsi geçen dönemde özkaynaklarının 4,5 milyar TL’yi aştığını, net kârının ise yüzde 255 arttığını duyurdu.  

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, şirketin özkaynaklarının 2022’nin ilk dokuz ayında 4,5 milyar TL’yi aştığı, FAVÖK’te ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 202’lik artış sağlandığı kaydedildi. OYAK Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık finansal sonuçlara ilişkin yaptığı açıklamada, sergiledikleri başarılı performansın arkasında, OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in gösterdiği gelecek vizyonunun ve ortaya koyduğu stratejinin etkisinin büyük olduğunu vurguladı. 

TOPLAM GELİRDE YÜZDE 160’LIK ARTIŞ 

2022’nin ilk dokuz ayında şirketin net kârının geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 255 artarak 1 milyar 571 milyon 579 bin 737 TL’ye yükseldiğini ifade eden Çalbıyık, toplam gelirlerinin de yaklaşık yüzde 160 artışla 8 milyar 185 milyon 945 bin 315 TL’ye çıktığını kaydetti. 

Çalbıyık, uluslararası ölçekte ciddi bir hedef ortaya koyarak ‘Net-Zero’ (Net-Sıfır) taahhüdünü veren ilk Türk çimento şirketi olan OYAK Çimento’nun son dönemde sektörüne örnek olan çevreci ürün ve uygulamalarıyla ön plana çıkmayı sürdürdüğünü, bu durumun da müşteri sayılarında artış sağladığını dile getirdi. 

Katma değeri yüksek ürünlerin markette tercih edilmesinin kârlılıklarına yansıdığını ifade eden Çalbıyık, OYAK Çimento olarak önümüzdeki dönemde de sektöre yön verecek ürün ve uygulamalarla büyümeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi. 

Diğer Haberler

  1. Sancaktepe’de yatay mimari odaklı üç etaplı konut projesi
  2. Garanti BBVA'nın, 2025 yılı net karı 111 milyar TL'yi geçti
  3. Param 2025 yıl sonu verilerini açıkladı
  4. BtcTurk | Kripto'da Tether Gold (XAUt) işlemleri 8 Şubat’a kadar komisyonsuz
  5. 'Aksaray'da, 1 milyon küçükbaş varlığı var'
  6. UzOman, Hektaş Özbekistan'a ortak oluyor
  7. İzmir AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı
  8. AJet, IATA sertifikasını aldı
  9. 'Altındaki artış, gayrimenkul, otomobil ve beyaz eşyayı etkiliyor'
  10. Cevdet Yılmaz: Programımızın ana istikameti ülkemizi tek haneli enflasyona kavuşturmak

© Copyright 2026

DHA