Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

OYAK Çimento ve Pure Energy’den iş birliği

OYAK Çimento ile Almanya merkezli teknoloji şirketi Pure Energy, 7’nci Türk-Alman Enerji Forumu kapsamında iş birliği protokolü imzaladı. İş birliğiyle sanayide enerji esnekliğinin değerlendirilmesi ve karbonsuzlaşma süreçlerinin hızlandırılması amaçlandığı belirtildi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

‘Enerji Güvenliği için Ortaklık’ ana temasıyla toplanan forumda, iş birliği kapsamı daha da genişletilerek ortaklığın adı "Türk-Alman Enerji ve Maden Ortaklığı" olarak güncellendiği duyuruldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Katherina Reiche’nin katılımıyla gerçekleşen organizasyon, sanayinin geleceğine yönelik stratejik dönüşüm başlıklarına ev sahipliği yaptı.

‘DÜŞÜK KARBONLU ÜRETİM VİZYONUMUZLA SANAYİNİN DÖNÜŞÜMÜNE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ’

İmza töreninin ardından stratejik ortaklığa ilişkin değerlendirmelerde bulunan OYAK Çimento Ülke CEO’su Murat Sela şunları söyledi:

"Geleceğin enerji sistemleri; güçlü iş birlikleri, ortak vizyon ve sürdürülebilir dönüşüm odağında şekilleniyor. Türk-Alman Enerji Ortaklığı Forumu kapsamında Pure Energy ile imzaladığımız bu stratejik protokol, sanayide enerji esnekliğinin değerlendirilmesi ve karbonsuzlaşmanın desteklenmesi adına son derece somut bir adım olma özelliği taşıyor. OYAK Çimento olarak düşük karbonlu üretim vizyonumuz doğrultusunda sanayinin dönüşümüne katkı sağlayacak hamleleri kararlılıkla yapıyoruz. Bu iş birliği sayesinde enerji verimliliğimizi artırmayı, yenilikçi enerji çözümlerini operasyonlarımıza entegre etmeyi ve sürdürülebilir üretim yaklaşımımızı daha da pekiştirmeyi hedefliyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek amacıyla değer üretmeye kesintisiz devam edeceğiz."

Diğer Haberler

  1. MAKTEK Avrasya 2026’da yeni nesil üretim teknolojileri Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde sergileniyor
  2. Türk Telekom ile Stanford’dan liderlerin gelişimi için iş birliği
  3. Türkiye’de yeni eve taşınanların alışkanlıkları araştırıldı
  4. Koalay Sigorta’nın yapay zeka asistanı ilk poliçesini kesti
  5. Garanti BBVA’dan dış ticaret işlemlerinde avantajlı paket dönemi
  6. Besler 9’uncu Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı
  7. MediaMarkt Türkiye’den iPhone Duo ve Galaxy Z Fold 8 kiralama seçeneği
  8. 'İyilikle Pişen Hayatlar’ın 10’uncu durağı Nevşehir oldu
  9. Bybit CEO’su Zhou: Türkiye’de uzun vadeli büyümeyi hedefliyoruz
  10. TÜİK: Ekonomik güven endeksi yüzde 0,7 arttı

© Copyright 2026

DHA