Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Pandemi sonrası mobil yaşam alanlarına ve serbest çalışmaya olan ilgi arttı 

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü ile AB İstatistik Ofisinin 2020 yılı için paylaştığı verilere bakıldığı zaman, serbest çalışan oranlarının en çok olduğu ülke yüzde 51,3 ile Kolombiya. Türkiye bu verilerde yüzde 30,2 ile 5. sırada bulunuyor. Bu oranların artmaya devam edeceğini ifade eden serbest çalışan Kadir Mert, “Teknolojide yaşanan gelişmeler, yeni üretim tekniklerinin ortaya çıkması ve herhangi bir alanda yetkinliğe sahip olan kişilerin ulaşılabilirliğinin artması, ofise gitme zorunluluğu olmadan para kazanan insanların sayısının da artmasına neden oldu” dedi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yayınlanan ve 2021/2022 yayın numaralı Türkiye Karavan Sektörü Durum Analizi Raporu’nda trafik tescilli motokaravan sayılarında 674.697 ile Almanya ilk sırada yer alırken, Türkiye’deki trafik tescilli motokaravan sayısının 1.247 olduğu belirtildi. Aynı raporda 2020 yılı içerisinde ortaya çıkan pandemi salgınının turizm, yaşam ve iş alışkanlıklarını değiştirdiği, pandeminin sona ermesi durumunda bile insanların hayatlarında kalıcı değişiklikler yapmasının muhtemel olduğu ifade edildi. Raporda dile getirilen tahminlere göre, insanların başka insanlarla olan mesafelerini kendilerinin ayarlamalarının mümkün olması ve bir hareket özgürlüğü sağlıyor olması sebebiyle, hareketli konaklama araçlarına olan talep artış gösterecek.  

“İNSANLAR ARTIK ÇALIŞMAK VE PARA KAZANMAK İÇİN BİR OFİSE GİTMEK ZORUNDA DEĞİL” 

Yenigo, Pizza Downtown, Şanslı Nakliyat ve Mert Media şirketlerinde yöneticilik yaptığını ve mevcut kariyerini sahip olduğu ‘school bus’ tipi karavandan yönettiğini dile getiren Mert, sözlerini şu şekilde sürdürdü:  

“Özellikle pandemi döneminden sonra insanların çalışmak ve para kazanmak için bir ofise gitmek zorunda olmadıkları daha iyi anlaşıldı. Bu durum insanların arzu ettikleri yerden çalışmalarına olanak sağladı. Örneğin ben 8 yıldır sürdürdüğüm Veriweb proje yöneticiliği görevime devam ederken, bir yandan da karavan ile gerçekleştirdiğim seyahati sürdürüyorum. Bu aslında yaşam konforunun da artması anlamına geliyor. Yani insanlar bir yandan çalışmaya devam ederken, bir yandan da sosyal hayatlarını canlı tutabiliyor.” 

HEM YAZILIMCI HEM GEZGİN 

Nepal, Tayland, Kamboçya, Singapur ve Hindistan gibi ülkelerde bulunduğunu dile getiren Mert, “Ben bir yazılımcı olarak gezgin yaşantımı sürdürebiliyorum. Fakat özellikle gençlerin kendilerine vakit ayırmaları ve gezgin bir hayatta getiri yaratabilecek yetenekler edinmek için çalışmaları önemli” dedi.  

Mert, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:  

“Pandemi hepimize artık bir ofiste çalışma zorunluluğumuz olmadığını gösterdi. Yani kendimize hem yaşam alanı hem de ofis olarak kullanabileceğimiz mobil yaşam alanları yaratmamız mümkün. Bu bize daha özgür ve kendimize daha çok vakit ayırabildiğimiz bir hayatın kapılarını açacak. Yani diyebilirim ki; inanmak başarmanın yarısı değil, kendisidir. Ben çocukluk hayalim olan Scholl bus karavanı inşa edeceğime inandım ve hayallerimi gerçekleştirdim.”         

Diğer Haberler

  1. TİKAV'dan ‘Dijitaldeki Ayak İzimiz’ projesiyle kırsaldaki kadınların eğitimine destek
  2. Kırımlı Cadde kentsel dönüşüm projesinin lansmanı yapıldı
  3. Bakan Göktaş: Yaşlı Destek Programı için 11 milyon lira ödenek ayırdık
  4. ‘Dijital Benim İşim’ projesinde kazananlar belli oldu
  5. “Hedefimiz değişimi sorumlu liderlikle yöneterek iş dünyasına öncülük etmek”
  6. Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide öngörülebilir dönem başladı
  7. Yapay zeka itici bir güç haline geldi
  8. Liderlerin görevi kaygı ve endişeyi gidermek
  9. Ünlü akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te felsefe ve modern bilimi ele aldı
  10. Hepsiburada, Drone ile teslimatı test ediyor

© Copyright 2024

DHA