Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Tarladan 6 TL'ye çıkan kavun, markette 2 katı fiyata satılıyor

Adana'nın Karataş ilçesinde hasadına başlanan kavunun tarladan çıkış fiyatının 6 TL olduğunu belirten Adana Tarım Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Cahit İncefikir, "Kavun, marketlerde en az 2 katına satılıyor. Önümüzdeki günlerde havaların sıcak olmasıyla birlikte fiyatlar düşecektir. Ürün yeterince olgunluğa ulaştıktan sonra hasat hızlanacak ve piyasa da düşecektir" dedi.

ABONE OL
Nuri PİR- Eser PAZARBAŞI/ ADANA, (DHA)

Bu yıl artan girdi maliyetleri nedeniyle önceki seneye göre daha az ekilen kavunun, Karataş ilçesinde, açıkta hasadına başlandı. Tarladan kilosu 6 TL'ye satılan kavunlar, kamyon ya da TIR'lara yüklenerek Türkiye'nin dört bir yanına gönderildi. Adana Tarım Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Cahit İncefikir, serin hava nedeniyle bütün Çukurova'da hasadın aynı anda başlamadığını belirtti.

İncefikir, fiyatların ise kademeli olarak düşeceğini dile getirdi. Mart ayında yaşanan don nedeniyle erik, şeftali, kayısı ve nektarin gibi sert çekirdekli meyve ağaçlarının zarar gördüğü belirten İncefikir, bu ürünlerin de yüksek fiyattan satıldığına dikkat çekti.

Serin hava nedeniyle kavunların tam olgunluğa ulaşmadığına da dikkat çeken İncefikir, "Tarlada 6 TL'ye alıcı bulunan kavun, marketlerde en az 2 katına satılıyor. Şu anda dönüme ortalama 5 ton civarı verim alınıyor.

Ancak ilerleyen zamanlarda bu verim de artacaktır. Havalar serin olmasından dolayı henüz kendisini göstermiş değil. Hasat her tarafa yayılmadığı için fiyatlar bu şekilde. Önümüzdeki günlerde havaların sıcak olmasıyla birlikte fiyatlar düşecektir. Ürün yeterince olgunluğa ulaştıktan sonra hasat hızlanacak ve piyasa da düşecektir" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. "Türkiye'ye yatırımcı ilgisi artarak devam edecek"
  2. Bakan Şimşek: Ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız
  3. Proemtia 1'inci yılında sektör temsilcileriyle buluştu
  4. “Arama motorlarında öne çıkmak için kullanıcı etkileşimi şart”
  5. Akıllı ev aletleri firmasından anneler gününe özel kampanya
  6. TotalEnergies istasyonlarında Pegasus BolBol üyelerine 100 lira yakıt puan hediye
  7. Bakan Bolat: Kalıcı ateşkes sağlanıncaya kadar uygulanacak
  8. Teknoloji liderleri yapay zekayı ve akıllı şehirleri tartışacak
  9. Aracıma Garanti Sigortası ile sürpriz arızaya güvence veriliyor
  10. Eşarj, 1 milyon şarjlanmaya ulaştı

© Copyright 2024

DHA