Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Teknosa’nın yeni Genel Müdürü Sitare Sezgin oldu

Sabancı Holding iştiraklerinden, Teknosa’nın Genel Müdürlüğü görevine Sitare Sezgin atandı. Sabancı Topluluğu bünyesinde farklı pozisyonlarda üst düzey sorumluluklar da üstlenen Sezgin, Teknosa’nın ilk kadın genel müdürü oldu.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)

Atamayla ilgili açıklama yapan Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Timur, “Sabancı Topluluğu bünyesinde önemli sorumluluklar üstlenen ve özellikle elektronik perakendeciliği, perakendecilik, hizmet ve yeni nesil ödeme sistemlerini de kapsayan finansal hizmetler sektörlerindeki deneyimleri ile Sitare Sezgin’in Genel Müdür olarak atanmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Kendisinin bu güçlü deneyim ile Teknosa’nın vizyonu ve yol planında çok önemli katkıları olacağına ve şirketimizin önündeki fırsatları büyük başarılara dönüştüreceğine yürekten inanıyorum. Stratejik yol haritamızda yer alan uçtan uça en iyi müşteri deneyimi, dijitalleşme ve veri analitiği, sürdürülebilirlik ve çalışanlarla birlikte işin geleceğine uyum konularıyla ilgili yatırımlarımız, bundan sonra Sitare Sezgin’in liderliğinde tüm paydaşlarımız için değere dönüşmeye devam edecek” dedi.

SİTARE SEZGİN HAKKINDA

İzmir Amerikan Koleji’nin ardından 1997 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan ve yüksek lisans eğitimini Manchester Üniversitesi’nde finans ağırlıklı tamamlayan Sezgin, iş yaşamına 1999 yılında Bain&Company şirketinde başladı. 2001-2004 yılları arasında The Boston Consulting Group’ta Kıdemli Danışman olarak görev yapan Sitare Sezgin, 2004 yılında Sabancı Topluluğu’na katıldı.

Sezgin, 2004-2009 yılları arasında Sabancı Holding Perakende Grup Başkanlığı’nda Strateji ve İş Geliştirme Müdürü, 2010-2011 yılları arasında Akbank'ta Yeni Ürün ve Kanal Geliştirme biriminde Bölüm Başkanı olarak görev aldı. Ağustos 2011-2018 yılları arasında Boyner Grup’a bağlı Back-Up ve Bofis Turizm şirketlerinin Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Sezgin, Mart 2016-2018 yılları arasında Carrefoursa ve Avivasa’da Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yaptı. Sitare Sezgin, Şubat 2018’den bu yana Akbank iştiraki AkÖde şirketinin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyordu.

Diğer Haberler

  1. GODIVA'nın 100'üncü yıl kutlamaları Şanghay'da devam etti
  2. Cevdet Yılmaz: Ülkemizin sahip olduğu refahı, toplumun tüm katmanlarına yaymaya kararlıyız
  3. Konsiyon, Türkiye genelinde site yönetimini dijital hale getiriyor
  4. Teknosa: 'Kadın için Teknoloji' projesinde 2025'te 4 binden fazla kadına dokunuldu
  5. Cevdet Yılmaz: Ocakta enflasyonda 20'li rakamları göreceğiz
  6. İş Bankası, ödeme deneyimini İşPay ile tek platformda topladı
  7. TÜİK: En yüksek gelir grubu tüm gelirin yüzde 48'ini aldı
  8. Garanti BBVA, Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihracını tamamladı
  9. Bakan Şimşek: Fiyat istikrarını sağlamayı hedefliyoruz
  10. Akfen GYO, 1,39 Milyar TL’lik lojistik arsa alımı gerçekleştirdi

© Copyright 2025

DHA