Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ticaret Bakanlığı: 42 ilin ihracatı ocak ayında arttı

Ticaret Bakanlığı, ocakta geçen yılın aynı ayına göre 42 ilde ihracatın arttığını, 4 ilde de 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirildiğini açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Ticaret Bakanlığı, ocak ayına ilişkin faaliyet illerine göre ihracat verilerini açıkladı. Ocakta bir önceki yılın aynı ayına göre; 4 il 1 milyar doların üzerinde ihracat yaptı, 42 il ihracatını artırdı. İstanbul, 4 milyar 854 milyon dolarla en fazla ihracat yapan il olurken; ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,7 arttı. İstanbul'u, 2 milyar 655 milyon dolar ve yüzde 8,5 artışla Kocaeli, 2 milyar 9 milyon dolar ve yüzde 2,5 yükselişle İzmir takip etti. Kıymetli veya yarı kıymetli taşlar faslı, 1 milyar 211 milyon 583 bin dolarla İstanbul'un ihracatında ilk sırada yer aldı. Bunu, 448 milyon 915 bin dolarla örme giyim eşyası ve aksesuar, 425 milyon 994 bin dolarla kazanlar, makineler izledi.

KOCAELİ VE İZMİR'DE İHRACAT

Kocaeli'de motorlu kara taşıtları, 1 milyar 24 milyon 85 bin dolarla en fazla ihracat gerçekleştirilen sektör oldu. Bunu, 241 milyon 672 bin dolarla mineral yakıtlar, mineral yağlar, 197 milyon 219 bin dolarla elektrikli makine ve cihazlar takip etti. İzmir'in ihracatında mineral yakıtlar, mineral yağlar 589 milyon 560 bin dolarla ilk sırada yer aldı. Söz konusu faslın ardından 167 milyon 639 bin dolarla demir ve çelik, 160 milyon 374 bin dolarla kazanlar, makineler geldi.

EN FAZLA İHRACAT YAPILAN ÜLKELER

İstanbul'un en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülkeler arasında, 587 milyon 909 bin dolarla Birleşik Arap Emirlikleri ilk sırada yer alırken, 354 milyon 909 bin dolarla Almanya ve 349 milyon 405 bin dolarla ABD izledi. Kocaeli, en fazla ihracatı 259 milyon 792 bin dolarla Almanya, 249 milyon 741 bin dolarla İngiltere ve 193 milyon 945 bin dolarla Slovenya'ya yaptı. İzmir'in en fazla ihracat yaptığı ülkeler de 183 milyon 185 bin dolarla Almanya, 168 milyon 889 bin dolarla ABD ve 111 milyon 653 bin dolarla Slovenya oldu.

Diğer Haberler

  1. Cevdet Yılmaz: Dünyanın oldukça üzerinde büyüme gösterdik
  2. GÖKSUR, deniz yüzeyine yakın seyreden gemi savar füzelerine karşı etkin koruma sağlıyor
  3. Yönetici kamu personeline seyyanen zam teklifi geri çekildi
  4. THY ve South African Airways ortak uçuş anlaşması imzalandı
  5. Paribu CoinMENA’yı 240 milyon dolara çıkabilecek bir anlaşmayla satın aldığını duyurdu
  6. Bakan Bayraktar: Enerji filomuzun 6'ncı gemisi Türkiye'de
  7. Cevdet Yılmaz: İhracatımızı 282 milyar doların üzerine çıkaracağız
  8. Bakan Şimşek: İhracatımızın teknoloji kompozisyonu iyileşti
  9. Bakan Bayraktar: Maden ihracatımız 6 milyar doları aşacak
  10. Continental Confectionery Company, ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı

© Copyright 2025

DHA