Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro yüzde 18.5 arttı

Ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro, geçen yılın son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18.5 arttı.

ABONE OL
İstanbul, 27 Şubat (DHA)

Takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro endeksi 2017 yılı dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 18.5, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 5.3 arttı.

Takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet istihdam endeksi 2017 yılı dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0.2 azalırken, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.2 azaldı.

Takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet çalışılan saat endeksi 2017 yılı dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1.3 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.3 azaldı.

Takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet brüt ücret-maaş endeksi 2017 yılı dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12.8 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 3.7 arttı.

Diğer Haberler

  1. Teknosa’nın yeni Genel Müdürü Öget Kantarcı oldu
  2. TÜİK: Aylık en yüksek reel getiri DİBS'te oldu
  3. Oregon Teknoloji, yılın ilk yarısında büyümesini sürdürdüğünü duyurdu
  4. Polinas 2025 Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı
  5. Turkcell Genel Müdürü Koç, Dünya GSM Birliği Teknoloji Grubu Başkanı oldu
  6. İş Bankası’ndan 12 aya varan Amazon Prime üyeliği
  7. Araç kiralamada sahte internet sitelerine karşı uyarı
  8. Ticaret Bakanlığı: Son 2,5 yılda 28,7 milyar liralık ek tahakkuk ve ceza kararı düzenlendi
  9. BOTAŞ ile Bulgargaz arasında doğal gaz alanında protokol imzalandı
  10. Kayseri Turizm Ödülleri sahiplerini buldu

© Copyright 2026

DHA