Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trendyol, AB Tüketici Koruma Taahhüdü’ne imza attı

Trendyol, Avrupa Birliği’nin (AB) ürün güvenliği ve online alışverişte tüketici haklarını güçlendirmeye yönelik prensiplerden oluşan Tüketici Koruma Taahhüdü’ne imza attığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Trendyol, AB Tüketici Koruma Taahhüdü imzalayan ilk Türk e-ticaret platformu oldu.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Trendyol, AB’nin dijital platformlar için oluşturduğu Tüketici Koruma Taahhüdü’ne imza attığını bildirdi. Şirketten yapılan bilgilendirmeye göre, anlaşmayı imzalayan ilk Türk e-ticaret platformu Trendyol oldu. Bu yıl Avrupa Tüketici Zirvesi kapsamında Brüksel’de gerçekleştirilen imza töreni, Avrupa Komisyonu’nun Demokrasi, Adalet, Hukukun Üstünlüğü ve Tüketiciyi Korumadan Sorumlu Üyesi Michael McGrath ve Trendyol Grubu Büyümeden Sorumlu Başkanı Kutay Konakçı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Trendyol Grubu CEO’su Erdem İnan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Avrupa ile diğer uluslararası pazarlarda hızlı ve istikrarlı büyümemizi sürdürürken, milyonlarca müşterimize güvenilir alışveriş deneyimi sunuyoruz. Bu taahhüde imza atmamız, tüketici hakları ve ürün güvenliği konusundaki uzun vadeli bağlılığımızı bir kez daha teyit ediyor. Avrupa genelinde tüketici koruma ve ürün güvenliği standartlarını daha da yukarı taşımak için Avrupa Komisyonu ve diğer ilgili paydaşlarla yakın iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz.Avrupa Birliği Tüketici Koruma Taahhüdü, dijital platformlarda satışa sunulan gıda dışı ürünlerin güvenliğine dair 20 farklı alanda, imzacıların gönüllü olarak sorumluluk üstlendiği ürün güvenliği taahhütlerini içeriyor. Bunun yanı sıra, tüketici yorumları ve influencer pazarlaması konusunda şeffaflığı artırmayı, pazaryerlerini belirli tüketici haklarının uygulanmasını kolaylaştıracak şekilde yapılandırmayı ve satıcıların bilinçlendirilmesini amaçlayan Dijital Tüketici Hakları Taahhütlerini de kapsıyor. Trendyol, attığı imzayla her iki alanda da hızlı ve etkili aksiyon almayı sağlayan önlemler almayı hedefliyor.”

 

 

Diğer Haberler

  1. THY ve South African Airways ortak uçuş anlaşması imzalandı
  2. Paribu CoinMENA’yı 240 milyon dolara çıkabilecek bir anlaşmayla satın aldığını duyurdu
  3. Bakan Bayraktar: Enerji filomuzun 6'ncı gemisi Türkiye'de
  4. Cevdet Yılmaz: İhracatımızı 282 milyar doların üzerine çıkaracağız
  5. Bakan Şimşek: İhracatımızın teknoloji kompozisyonu iyileşti
  6. Bakan Bayraktar: Maden ihracatımız 6 milyar doları aşacak
  7. Continental Confectionery Company, ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı
  8. Bakan Bolat: Yıllıklandırılmış mal ihracatında rekor kırdık
  9. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 12 Aralık'ta toplanacak
  10. Diyarbakır'da toplanan üreticiler: Fıstık stratejik ürün kapsamına alınsın

© Copyright 2025

DHA