Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trendyol, e-ihracatta 2024 yılı ilk çeyrek verilerini açıkladı

Trendyol, e-ihracat yoluyla dünya pazarlarıyla buluşturduğu Türk ürünleri ve üreticilerine dair 2024 yılı ilk çeyrek verilerini açıkladı. Bu dönemde Türk üreticiler en çok Suudi Arabistan, Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satış yaptı. En çok ihracat gerçekleştiren iller İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra; Bursa, Adana, Gaziantep, Denizli ve Mersin oldu. Tekstil ve mutfak eşyaları ise ihracatı en fazla yapılan ürün grupları olarak dikkat çekti.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

 

Türk üreticilerin e-ihracat yoluyla uluslararası pazarlara erişimine olanak tanıyan Trendyol; Azerbaycan ve Körfez Bölgesi’ne ürünlerini ulaştıran Türk satıcılara dair 2024 yılı ilk çeyrek verilerini paylaştı. Trendyol tarafından, e-ihracatın her adımında desteklenen satıcılar, bu dönemde en fazla Azerbaycan ve Körfez ülkelerine ihracat gerçekleştirdi. En fazla satış yapılan şehirlerse Riyad, Cidde, Bakü, Dubai ve Abu Dabi oldu.

16 MİLYON ÜRÜN SATILDI

İlk çeyrekte yaklaşık 50 bin Trendyol satıcısı, Azerbaycan ve Körfez ülkelerinde, günlük 1,5 milyon aktif kullanıcının olduğu Trendyol üzerinden, toplam 16 milyon ürün sattı. Bu dönemde toplam 4,5 milyon müşteri tabanına ulaşan Trendyol satıcılarının en çok ilgi çeken ürünleri tişört, gömlek, mutfak takımı, tava ve tencere oldu. Bursa, Adana, Gaziantep, Denizli ve Mersin en çok satış yapan iller olarak ön plana çıktı.

Trendyol satıcıları geçen yıl 650 milyon dolarlık bir ihracat hacmi gerçekleştirerek ülke ekonomisine katkı sağlamıştı. Trendyol, 2023 yılının mayıs ayından bugüne mikro ihracat çözümleri sayesinde 90 binden fazla satıcısını ihracatçı yaptı.

Diğer Haberler

  1. Konya Şeker'den 233 milyon 862 bin TL’lik motorin avans ödemesi
  2. Turkcell’den Babalar Günü ve haziran ayına özel kampanyalar
  3. 'Türkiye'nin Girişimci Kadınları Buluşuyor’ programının ikinci durağı Bursa oldu
  4. Türkiye'nin tüketim mal ve hizmetleri fiyat düzeyi endeksi 60 oldu
  5. Lezita, ‘İSO 500 Araştırması’nda 102'nci sırada yer aldı
  6. Enerjisa Üretim CEO'su Bayçöl'den Dünya Yenilenebilir Enerji Günü mesajı
  7. CarrefourSA Ar-Ge Merkezi açıldı
  8. DeFacto, 2025 Entegre Raporu’nu yayımladı
  9. TÜİK: Mayısta 93 bin 333 konut satışı gerçekleşti
  10. OMSAN Lojistik ve Pegasus'tan 'Arabam Tatilde'ye yönelik iş birliği

© Copyright 2026

DHA