Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜBİTAK Başkanı: İlacını, aşısını kendisi üreten ülke olmak istiyoruz

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, "Hem aşıda hem de ilaçta, ülkemizin yakın geleceğinde ithal eden değil, ilacını, aşısını kendisi üreten ülke olmak istiyoruz" dedi.

ABONE OL
KAYSERİ, (DHA)

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Kayseri Erciyes Üniversitesi'ne geldi. Üniversitede ilk olarak Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış'ı ziyaret eden Hasan Mandal, daha sonra sırası ile Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama Araştırma Merkezi, İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi, Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Betül-Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Merkezini gezdi. Araştırma merkezlerinde yapılan çalışmalar hakkında Rektör Çalış ile merkez müdürlerinden bilgiler alan Mandal, Erciyes Üniversitesinin milli aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.

'GEREKİ KATKIYI SUNACAĞIZ'

Ziyaret sonrası konuşan Mandal, üniversitedeki bir takım gelişmeleri izlediklerini, bu kapsamda hem aşı merkezi, hem de ilaç merkezini gezdiklerini söyleyerek, "Bakmaya çalıştığımız bu alt yapıların daha çoklu kullanımı, müşteri odaklı kullanımı ve en önemlisi de buradan çıkacak olan beklentinin ürün niteliğinde en kısa sürede kullanılır olmasıdır. Hem aşıda, hem ilaçta, hem de kimyasal, biyoteknolojik ilaçlarda, biz ülkemizin yakın geleceğinde ithal eden değil, ilacını, aşısını kendisi üreten ülke olmak istiyoruz. Bizde TÜBİTAK olarak bu süreçlerin içerisinde yapabileceğimiz katkı neyse hem görüş verme anlamında hem de paydaş kuruluşlarla buluşturma anlamında hem de gerektiğinde destek verme anlamında gerekli katkıyı sunmayı çalışacağız" dedi.

'İNSAN KAYNAĞI ÇOK ÖNEMLİ'

Mandal, ilaç ve aşı çalışmalarında alt yapı ve insan kaynağının önemine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"TÜBİTAK olarak bakıldığı zaman en kuvvetli normal firmalarımızın, üniversitelerimizin vermiş olduğu projeler var. Ama biz özellikle yakın zamandaki en önemli ihtiyaç noktası olan biyoteknolojik, biyobenzerden başlayarak orada belli bir düzeye geldiğimizi ve daha da gelişeceğimizi düşünüyoruz. Onun içinde alt yapı çok çok önemli. İnsan kaynağı çok çok önemli. Üniversitelerimizin, özelinde Erciyes Üniversitemizin, hem alt yapı açısından, hem de çok yakın gelecekte alt yapı ile zenginleştirilmiş insan kaynağı açısından; hem biyobenzer yapılarda, hem biyoteknolojik ilaçlarda olsun, hem de orijinal molekül geliştirmede olsun, iddialı olacağına inanıyoruz."

Diğer Haberler

  1. İş Bankası Genel Müdürü Aran: Enflasyonda yüzde 42 hedefinin hala tutturulabileceğine inanıyorum
  2. ‘81 İlde 81 Orman’ projesi yeniden hayata geçiyor
  3. Bakan Şimşek: Alım gücünü artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz
  4. BingX, 6'ncı kuruluş yıl dönümünü 13 milyon USDT'lik ödül havuzuyla kutluyor
  5. İsdemir saat ücretli işe alım yapacak
  6. Tokat Organize Sanayi Bölgesi, Yenilenebilir Enerji Sertifikası aldı
  7. Blockchain4Youth 1'inci yılında 6 bin kişiye ulaştı
  8. PO/Marine ISCC belgesi almaya hak kazandı
  9. İş dünyasının liderleri Voltify ve FiloBroker'ın elektrikli araç deneyim etkinliğinde buluştu
  10. TÜİK: Nisanda en yüksek reel getiriyi BİST 100 sağladı

© Copyright 2024

DHA