Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK: Dış ticaret haddi 1,9 puan arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayında dış ticaret haddinin bir önceki yılın aynı ayına göre 1,9 puan artarak 88,4 olduğunu açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

TÜİK, Nisan 2025 dönemine ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı. Buna göre; ihracat birim değer endeksi nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 arttı. Endeks, bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde yüzde 11 arttı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 5,1 arttı, yakıtlarda yüzde 17,6 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 3,7 arttı. İhracat miktar endeksi nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 arttı. Endeks, bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde yüzde 4,7 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 0,9 azaldı, yakıtlarda yüzde 0,6 arttı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 8,3 arttı.

İTHALAT BİRİM DEĞER ENDEKSİ YÜZDE 1,1 ARTTI

İthalat birim değer endeksi nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 arttı. Endeks, bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 22,3 arttı, yakıtlarda yüzde 11,3 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 1,8 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 1,5 arttı. İthalat miktar endeksi nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,5 arttı. Endeks, bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 9,1 arttı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 13,7 arttı, yakıtlarda yüzde 9,1 arttı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 10,7 arttı. İhracat birim değer endeksinin ithalat birim değer endeksine bölünmesiyle hesaplanan dış ticaret haddi, bir önceki yılın aynı ayına göre 1,9 puan artarak, 2025 yılı Nisan ayında 88,4 oldu. (DHA)

Diğer Haberler

  1. AJet Rotterdam seferlerine başladı
  2. İstanbul AFSİAD Başkanı Çelik'ten İçişleri Bakan Yardımcılığına atanan Vali Yiğitbaşı'na kutlama mesajı
  3. CANiK ve grup şirketleri, Enforce Tac 2026'ya katılıyor
  4. ‘Bir Sofra da Sen Kur’ ile iftar sofraları ihtiyaç sahipleriyle buluştu
  5. Gençleri, beyaz eşya sektörüne hazırlayan proje 'TEKSİN' adıyla sürüyor
  6. Ticaret Bakanlığı'ndan market denetimi
  7. Daikin Türkiye, KKTC'de bayi ve iş ortaklarıyla bir araya geldi
  8. TOBB: Kurulan ve kapanan şirket sayıları azaldı
  9. 'Birlikten Lezzet Doğar' projesi devam ediyor
  10. Enerjisa Enerji 7 yıl vadeli 10 milyar TL tutarındaki tahvil ihracını tamamladı

© Copyright 2026

DHA