Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK: Hizmet üretici fiyatları nisanda arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), hizmet üretici fiyatlarının nisan ayında yıllık yüzde 34,62; aylık yüzde 3,23 arttığını açıkladı.

ABONE OL
Umutcan ÖREN/ANKARA, (DHA)

TÜİK, Nisan 2026 dönemine ilişkin hizmet üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; hizmet üretici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,23, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 18,17, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,62 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 35,43 arttı.

Bir önceki yılın aynı ayına göre; ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 38,46 artış, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 31,79 artış, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 29,91 artış, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 31,78 artış, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 34,04 artış, idari ve destek hizmetlerde yüzde 32,44 artış gerçekleşti. Bir önceki aya göre; ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 4,45 artış, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 3,55 artış, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 1,24 artış, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 3,40 artış, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 0,68 artış, idari ve destek hizmetlerde yüzde 3,27 artış gerçekleşti.

Diğer Haberler

  1. İş Bankası ticari araç alımlarında ‘Anında Ticari Taşıt Kredisi’ni duyurdu
  2. Çankaya Belediyesi, Kent Lokantaları uygulamasını genişletti
  3. TAV Havalimanları Ankara Esenboğa’da 20’nci yılını kutluyor
  4. Sıfır atık haftasında Sabiha Gökçen Havalimanı’na ödül
  5. ‘Türkiye’nin Girişimci Kadınları Buluşuyor’ programının dördüncüsü Gaziantep’te gerçekleşti
  6. TÜİK: Tarım ürünleri üretici fiyatları aylık yüzde 1,99 azaldı
  7. TURKA, TÜVTÜRK istasyonlarını devralmak üzere görüşmelere başladı
  8. Bakan Işıkhan: 21 ilimizde 37 aktif METİP alanımız bulunmaktadır
  9. BtcTurk Hisse, Borsa İstanbul’da hisse işlemlerinde komisyonu sıfırladığını duyurdu
  10. Migros, Kayseri'de yerel üretim modelinin büyüdüğünü duyurdu

© Copyright 2026

DHA