Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK: Hizmet üretici fiyatları şubatta arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), hizmet üretici fiyatlarının 2026 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,10, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33,58 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 35,77 artış gösterdiğini açıkladı.

ABONE OL
Mikail KARAMAN/ANKARA, (DHA)

TÜİK, Şubat 2026 dönemine ilişkin, hizmet üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; hizmet üretici fiyatları 2026 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,10, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 10,01, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33,58 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 35,77 artış gösterdi. Bir önceki yılın aynı ayına göre, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 32,04, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 33,51, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 32,62, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 38,64, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 38,58, idari ve destek hizmetlerde ise yüzde 31,48 artış gerçekleşti.

Bir önceki aya göre de ulaştırma ve depolama hizmetlerinde ise yüzde 1,18 artış, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 2,23 artış, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 4,20 artış, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 1,34 azalış, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 5,01 artış, idari ve destek hizmetlerde yüzde 1,15 artış gerçekleşti.

Diğer Haberler

  1. Akfen Yenilenebilir Enerji, karbon piyasalarındaki faaliyetlerini açıkladı
  2. CarrefourSA sukuk ihracını yatırımcılarla buluşturduğunu duyurdu
  3. SunExpress, Ostrava uçuşlarına başladı
  4. Bakan Bolat: Günlük ihracat rekoru bir kez daha yenilenmiştir
  5. 'Üreten kadınlar Trendyol’la Türkiye’den dünyaya açılıyor'
  6. TotalEnergies İstasyonları’nda ‘Club Yaz Kampanyası’ başladı
  7. TCMB makrofinansal istikrarı destekleyici tedbirleri devreye aldı
  8. Bakan Bolat: Tüm zamanların en yüksek nisan ayı ihracatı kaydedildi
  9. TÜİK: İstihdam endeksi yıllık yüzde 1,2 arttı
  10. TÜİK: Nisanda ihracat ve ithalat arttı

© Copyright 2026

DHA