Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK: İnşaat maliyeti ekimde arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), inşaat maliyetinin ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,98, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,57 arttığını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

TÜİK, Ekim 2025 dönemine ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; inşaat maliyeti ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,98, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,57 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 1,18, işçilik endeksi yüzde 0,59 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 18,68, işçilik endeksi yüzde 30,49 arttı.

Bina inşaatı maliyeti, bir önceki aya göre yüzde 0,95, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,29 arttı. Bina dışı yapılar için inşaat maliyeti, bir önceki aya göre yüzde 1,05, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,48 arttı.

Diğer Haberler

  1. Anneler Günü'nde dakikada 310 ürün satıldı; altın bilezik yoğun ilgi gördü
  2. sigortaladim.com’dan yapay zeka destekli sigorta dönemi
  3. Belçika Kraliçesi Mathilde, Türkiye'ye geliyor
  4. Bakan Uraloğlu: 4 ayda hava yolunda 67 milyon 496 bin 871 yolcu seyahat etti
  5. ETİK Başkanı Mehmet İşler: Bayram rezervasyonlarında yüzde 80'e ulaştık
  6. Limanlarda nisan rekoru
  7. Yalova'da Geofit bahçesinde inceleme yapan Bakan Yumaklı: Yılda 2 milyar adet süs bitkisi üretiyoruz
  8. Bakan Kacır: Son beş yılda Türkiye’de teknoloji girişimlerine 5,5 milyar dolar yatırım yapıldı
  9. Bakan Şimşek: Sanayimizi desteklemek amacıyla kapsamlı tedbirler alıyoruz
  10. OYAK şirketi Samaş ve Tekatron'a yurt dışından yatırım

© Copyright 2026

DHA