Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK, mart ayı enflasyon verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayında tüketici enflasyonunun aylık yüzde 2,46, yıllık yüzde 38,10 olduğunu açıkladı.

ABONE OL
Caner ÜNVER/ANKARA, (DHA)-

TÜİK, Mart 2025 dönemine ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre; tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2,46, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 10,06, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38,10 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 51,26 arttı.

Tüketici enflasyonunda en yüksek ağırlığa sahip 3 ana harcama grubunun yıllık değişimleri; gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 37,12 artış, ulaştırmada yüzde 21,59 artış ve konutta yüzde 68,63 artış olarak gerçekleşti. İlgili ana grupların yıllık değişime olan etkileri ise gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 9,51, ulaştırmada yüzde 3,65 ve konutta yüzde 9,47 oldu. En yüksek ağırlığa sahip 3 ana harcama grubunun aylık değişimleri; gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 4,94 artış, ulaştırmada yüzde 0,25 artış ve konutta yüzde 2,10 artış olarak gerçekleşti. İlgili ana grupların aylık değişime olan etkileri ise gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 1,23, ulaştırmada yüzde 0,04 ve konutta yüzde 0,33 oldu.

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan 25 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 5 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 113 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.

YILLIK ÜRETİCİ ENFLASYONU YÜZDE 23,50

Yurt içi üretici fiyatları ise mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,88, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 7,23, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,50 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 35,23 arttı.

Diğer Haberler

  1. AJet’ten Ramazan ayına özel kampanya
  2. Param Mobil'de ‘açık bankacılık’ dönemi
  3. Sabiha Gökçen Havalimanı, ocakta 4 milyonu aşkın yolcuya hizmet verdi
  4. TÜİK: Toplam ciro aralıkta arttı
  5. Pegasus'un Kıbrıs uçuşları 20 yaşında
  6. Batı Akdeniz'de ocak ayında yaş meyve sebzede ihracat şampiyonu, 'biber'
  7. THY'de yolcu memnuniyeti yüzde 86'a yükseldi
  8. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Turizm Yatırım Forumu'nda konuştu
  9. Miilux OY, FNSS ve Nurol Makina 'Teknik İş Ortaklığı Protokolü' imzaladı
  10. THY, Urumçi seferlerine başlıyor

© Copyright 2026

DHA