Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK: Sanayi üretimi yıllık 2,9 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayında sanayi üretiminin yıllık yüzde 2,9 arttığını; aylık yüzde 2,2 azaldığını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

TÜİK, Eylül 2025 dönemine ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,9 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,1 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,7 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 5,3 arttı.

Sanayi üretimi, bir önceki aya göre de yüzde 2,2 azaldı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,2 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,3 azaldı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,4 azaldı.

Diğer Haberler

  1. 'Sigara içeni değil, toplumu da zehirliyor'
  2. Fakir Hausgeräte, Ambiente Fuarı'na 60 inovatif ürünüyle katıldı
  3. KOSGEB: Depremden etkilenen 94 bin 216 işletmeye 55,74 milyar TL kaynak sağladık
  4. ‘Sanata Teşvik ve Sanatla Yaşam Programı’ için protokol imzalandı
  5. SMİ Derneği üyeleri, kiralama sektöründeki yeşil dönüşüm için buluştu
  6. Deprem bölgesine 3,6 trilyon lira ekonomik destek sağlandı
  7. Şikayetvar: Ocak ayında market alışveriş şikayetleri yıllık toplamı geçti
  8. Adıyaman Destek Market, iki yılda 87 bin kişiye ulaştı
  9. Sancaktepe’de yatay mimari odaklı üç etaplı konut projesi
  10. Garanti BBVA'nın, 2025 yılı net karı 111 milyar TL'yi geçti

© Copyright 2026

DHA