Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK: Tarım üretici fiyatları şubatta arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarım ürünleri üretici fiyatlarının şubat ayında yıllık yüzde 40,10, aylık yüzde 0,21 arttığını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

TÜİK, Şubat 2026 dönemine ilişkin tarım ürünleri üretici fiyatlarını açıkladı. Buna göre; tarım ürünleri üretici fiyatları, bir önceki aya göre yüzde 0,21, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 8,69, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 40,10 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 38,97 arttı.

Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 0,03 artış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 6,54 artış ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri, su ürünleri, balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 0,42 azalış gerçekleşti.

Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 4,26 artış, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 5,83 azalış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 4,24 artış gerçekleşti. Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 110,06 artış ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 24,52 artış ile turunçgiller oldu.

Diğer Haberler

  1. Bakan Bolat: Habur Gümrük Kapımızda 2026'nın günlük TIR çıkış rekorunu kırdık
  2. Çevreci girişimlere 6,5 milyon TL destek
  3. Ticaret Bakanlığı'ndan 80 ülkeye yönelik 107 sektörel pazar araştırması
  4. İş Bankası Grubu üst yönetiminde görev değişimi
  5. THY, temmuz ayında 9,5 milyon yolcu taşıdı
  6. ‘Akkuyu NGS’nin getireceği en büyük kazanım enerji maliyetlerindeki düşüş olacak’
  7. SunExpress'in üç gün üst üste günlük yolcu sayısı 71 bini aştı
  8. Turkcell'in GNÇYTNK programı ile 252 öğrenci kariyerine ilk adımı attı
  9. Klima siparişleri yüzde 171, vantilatör siparişleri ise yüzde 672 arttı
  10. EPDK, Petrol Piyasası 2025 Yılı Sektör Raporu’nu yayımladı

© Copyright 2026

DHA