Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK: Tarımsal girdi fiyatları aralıkta arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayında tarımsal girdi fiyatlarının aylık yüzde 2,13, yıllık yüzde 32,49 arttığını açıkladı.

ABONE OL
Caner ÜNVER/ANKARA, (DHA)

TÜİK, Aralık 2024 dönemine ilişkin tarımsal girdi fiyat endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2,13, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,49 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 40,94 arttı.

Ana gruplarda bir önceki aya göre, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 1,90 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 3,46 artış gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 30,62 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 44,23 artış gerçekleşti. Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 52,31 artış ile tohum ve dikim materyali, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 3,86 artış ile malzemeler oldu.

Diğer Haberler

  1. Ticaret Bakanlığı'ndan Ramazan Bayramı öncesi market denetimi
  2. Aras Kargo'nun COO görevine Andreas Thöni getirildi
  3. TÜİK: İnşaat maliyeti ocakta arttı
  4. ŞOK Marketler'in cirosu 2025 yılında 279 milyar TL'ye ulaştı
  5. TÜİK: Sanayi üretimi ocakta azaldı
  6. BtcTurk'ten yeni yatırımcılara hediye çeki kampanyası
  7. Bayramda yola çıkacaklara ‘araç bakımı’ uyarısı
  8. Bakan Bolat: Türkiye AB için yadsınamaz vazgeçilemez bir ortak konumundadır
  9. TÜİK: Aylık en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde oldu
  10. OYAK Maden Metalürji’nin ‘Cevher Sensin Part-Time’ staj programı başladı

© Copyright 2026

DHA