Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK: Tarımsal girdi fiyatları kasımda arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarımsal girdi fiyatlarının kasımda yıllık yüzde 32,92, aylık yüzde 1,41 arttığını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

TÜİK, Kasım 2024 dönemine ilişkin tarımsal girdi fiyat endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; tarımsal girdi fiyatları, bir önceki aya göre yüzde 1,41, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 29,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,92 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 41,64 arttı.

Ana gruplarda bir önceki aya göre, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 1,43 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 1,25 artış gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 31,52, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 41,65 artış kaydedildi. Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 61,87 artış ile diğer mal ve hizmetler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 2,36 artış ile hayvan yemi oldu.

Diğer Haberler

  1. İş Bankası ticari araç alımlarında ‘Anında Ticari Taşıt Kredisi’ni duyurdu
  2. Çankaya Belediyesi, Kent Lokantaları uygulamasını genişletti
  3. TAV Havalimanları Ankara Esenboğa’da 20’nci yılını kutluyor
  4. Sıfır atık haftasında Sabiha Gökçen Havalimanı’na ödül
  5. ‘Türkiye’nin Girişimci Kadınları Buluşuyor’ programının dördüncüsü Gaziantep’te gerçekleşti
  6. TÜİK: Tarım ürünleri üretici fiyatları aylık yüzde 1,99 azaldı
  7. TURKA, TÜVTÜRK istasyonlarını devralmak üzere görüşmelere başladı
  8. Bakan Işıkhan: 21 ilimizde 37 aktif METİP alanımız bulunmaktadır
  9. BtcTurk Hisse, Borsa İstanbul’da hisse işlemlerinde komisyonu sıfırladığını duyurdu
  10. Migros, Kayseri'de yerel üretim modelinin büyüdüğünü duyurdu

© Copyright 2026

DHA