Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK: Tavuk eti ve süt üretimi arttı, yumurta üretimi azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocakta aylık tavuk eti ve içme sütü üretiminin arttığını, tavuk yumurtası üretiminin azaldığını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

TÜİK, Ocak 2024 dönemine ilişkin kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini açıkladı. Buna göre; bir önceki aya göre tavuk eti üretimi yüzde 1,4 oranında artarak 203 bin 64 ton, tavuk yumurtası üretimi yüzde 1 azalarak 1 milyar 837 milyon 648 bin adet oldu. Bir önceki yılın aynı ayına göre, tavuk yumurtası üretimi yüzde 6,3, kesilen tavuk sayısı yüzde 5,9, tavuk eti üretimi yüzde 6 ve hindi eti üretimi yüzde 33,3 arttı.

153 BİN 796 TON İÇME SÜTÜ ÜRETİLDİ

Ocakta ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı, yüzde 4,7 oranında artarak 915 bin 522 ton oldu. İçme sütü üretimi ise yüzde 4,4 oranında artarak 153 bin 796 ton olarak gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi yüzde 12,3, ayran üretimi yüzde 13,2, yoğurt üretimi yüzde 9,2, içme sütü üretimi yüzde 6 ve tereyağı üretimi yüzde 20 arttı.

Diğer Haberler

  1. WhiteBIT TR, Kripto Karnavalı etkinliğini duyurdu
  2. ‘Akkuyu NGS bölgenin ekolojik hafızasını oluşturacak’
  3. SANKON Genel Başkanı Cevahiroğlu: Üçlü savunma anlaşmasını tarihi bir adım olarak değerlendiriyoruz
  4. Temmuzda en yüksek aylık reel getiri mevduat faizinde oldu
  5. TÜİK: İnşaat maliyeti haziranda arttı
  6. TÜİK: Sanayi üretimi yıllık yüzde 1,4 azaldı
  7. Erdemir, 2026’nın ilk yarısında net karının 201 milyon dolar olduğunu duyurdu
  8. 'İnternet servis sağlayıcılarına şikayetler 2023’e göre yüzde 58 arttı'
  9. Petkim Genel Müdürü Mirzayev: Türkiye önemli fırsatlar sunuyor
  10. Bakan Bolat: Habur Gümrük Kapımızda 2026'nın günlük TIR çıkış rekorunu kırdık

© Copyright 2026

DHA