Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK: Tavuk eti, yumurta ve içme sütü üretimi arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayında tavuk eti, yumurta ve içme sütü üretiminin arttığını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

TÜİK, Mart 2025 dönemine ilişkin kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini açıkladı. Buna göre; bir önceki yılın aynı ayına göre, tavuk yumurtası üretimi yüzde 8,8 azaldı, kesilen tavuk sayısı yüzde 8,2 arttı, tavuk eti üretimi yüzde 13 arttı. Bir önceki aya göre tavuk eti üretimi yüzde 6,1 oranında artarak 231 bin 595 ton oldu. Tavuk yumurtası üretimi de yüzde 5,5 oranında artarak 1 milyar 632 milyon 774 bin adet oldu.

Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi yüzde 0,9 arttı, ayran ve kefir üretimi yüzde 0,4 azaldı, yoğurt üretimi yüzde 1 azaldı, içme sütü üretimi yüzde 6,2 arttı, tereyağı ve sadeyağ üretimi yüzde 1,8 arttı. Bir önceki aya göre ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı yüzde 13,2 oranında artarak 1 milyon 15 bin 647 ton olurken, içme sütü üretimi ise yüzde 11,9 oranında artarak 148 bin 525 ton olarak gerçekleşti.



Diğer Haberler

  1. GODIVA'nın 100'üncü yıl kutlamaları Şanghay'da devam etti
  2. Cevdet Yılmaz: Ülkemizin sahip olduğu refahı, toplumun tüm katmanlarına yaymaya kararlıyız
  3. Konsiyon, Türkiye genelinde site yönetimini dijital hale getiriyor
  4. Teknosa: 'Kadın için Teknoloji' projesinde 2025'te 4 binden fazla kadına dokunuldu
  5. Cevdet Yılmaz: Ocakta enflasyonda 20'li rakamları göreceğiz
  6. İş Bankası, ödeme deneyimini İşPay ile tek platformda topladı
  7. TÜİK: En yüksek gelir grubu tüm gelirin yüzde 48'ini aldı
  8. Garanti BBVA, Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihracını tamamladı
  9. Bakan Şimşek: Fiyat istikrarını sağlamayı hedefliyoruz
  10. Akfen GYO, 1,39 Milyar TL’lik lojistik arsa alımı gerçekleştirdi

© Copyright 2025

DHA