Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK: Tavuk eti, yumurta ve içme sütü üretimi şubatta azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayında aylık tavuk eti, tavuk yumurtası ve içme sütü üretim miktarlarının azaldığını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

TÜİK, Şubat 2025 dönemine ilişkin kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıkladı. Buna göre; bir önceki aya göre tavuk eti üretimi yüzde 6,4 oranında azalarak 218 bin 260 ton, tavuk yumurtası üretimi de yüzde 6,4 oranında azalarak 1 milyar 547 milyon 93 bin adet oldu. Bir önceki yılın aynı ayına göre ise tavuk yumurtası üretimi yüzde 10,8 azaldı, kesilen tavuk sayısı yüzde 5,8 arttı, tavuk eti üretimi yüzde 8,2 arttı. Ocak-şubat döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, tavuk yumurtası üretimi yüzde 10,4 azaldı, kesilen tavuk sayısı yüzde 8,8 arttı, tavuk eti üretimi yüzde 11,5 arttı.

Şubat ayında bir önceki aya göre ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı yüzde 8,9 oranında azalarak 857 bin 821 ton oldu. İçme sütü üretimi ise yüzde 11,9 oranında azalarak 132 bin 720 ton olarak gerçekleşti. Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,4 azaldı, ocak-şubat döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,5 azaldı.

Ayrıca, şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi önemli bir değişiklik göstermedi, ayran ve kefir üretimi yüzde 6,9 arttı, yoğurt üretimi yüzde 4,6 arttı, içme sütü üretimi yüzde 0,6 azaldı, tereyağı ve sadeyağ üretimi yüzde 1,5 azaldı. Ocak-şubat döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, inek peyniri üretimi yüzde 0,6 azaldı, ayran ve kefir üretimi yüzde 5,9 arttı, yoğurt üretimi yüzde 3,6 arttı, içme sütü üretimi yüzde 1,4 azaldı, tereyağı ve sadeyağ üretimi yüzde 0,4 arttı.

Diğer Haberler

  1. WhiteBIT TR, Kripto Karnavalı etkinliğini duyurdu
  2. ‘Akkuyu NGS bölgenin ekolojik hafızasını oluşturacak’
  3. SANKON Genel Başkanı Cevahiroğlu: Üçlü savunma anlaşmasını tarihi bir adım olarak değerlendiriyoruz
  4. Temmuzda en yüksek aylık reel getiri mevduat faizinde oldu
  5. TÜİK: İnşaat maliyeti haziranda arttı
  6. TÜİK: Sanayi üretimi yıllık yüzde 1,4 azaldı
  7. Erdemir, 2026’nın ilk yarısında net karının 201 milyon dolar olduğunu duyurdu
  8. 'İnternet servis sağlayıcılarına şikayetler 2023’e göre yüzde 58 arttı'
  9. Petkim Genel Müdürü Mirzayev: Türkiye önemli fırsatlar sunuyor
  10. Bakan Bolat: Habur Gümrük Kapımızda 2026'nın günlük TIR çıkış rekorunu kırdık

© Copyright 2026

DHA