Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK: Yumurta üretimi azaldı, tavuk eti ve süt üretimi arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayında yumurta üretiminin azaldığını, tavuk eti ve içme sütü üretiminin arttığını açıkladı.

ABONE OL
Caner ÜNVER/ANKARA, (DHA)

TÜİK, Aralık 2024 dönemine ilişkin kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıkladı. Buna göre; bir önceki aya göre tavuk eti üretimi yüzde 9,5 oranında artarak 237 bin 263 ton, tavuk yumurtası üretimi yüzde 1,5 oranında azalarak 1 milyar 687 milyon 940 bin adet oldu. Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tavuk yumurtası üretimi yüzde 9 azaldı, kesilen tavuk sayısı yüzde 14,9 arttı, tavuk eti üretimi yüzde 18,4 arttı. Ocak-aralık döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, tavuk yumurtası üretimi yüzde 2,5 arttı, kesilen tavuk sayısı yüzde 7,7 arttı, tavuk eti üretimi yüzde 7,9 arttı.

TOPLANAN İNEK SÜTÜ MİKTARI ARTTI

Aralık 2024 döneminde bir önceki aya göre ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı yüzde 5,2 oranında artarak 942 bin 928 ton, içme sütü üretimi yüzde 0,9 oranında artarak 144 bin 891 ton olarak gerçekleşti. Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi yüzde 9,9 arttı, ayran üretimi yüzde 9,6 arttı, yoğurt üretimi yüzde 4,8 arttı, içme sütü üretimi yüzde 1,7 azaldı, tereyağı üretimi yüzde 15,8 arttı. Ocak-aralık döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, inek peyniri üretimi yüzde 6,6 arttı, ayran üretimi yüzde 12,3 arttı, yoğurt üretimi yüzde 6,7 arttı, içme sütü üretimi yüzde 3,4 arttı, tereyağı üretimi yüzde 15,2 arttı.




Diğer Haberler

  1. WhiteBIT TR, Kripto Karnavalı etkinliğini duyurdu
  2. ‘Akkuyu NGS bölgenin ekolojik hafızasını oluşturacak’
  3. SANKON Genel Başkanı Cevahiroğlu: Üçlü savunma anlaşmasını tarihi bir adım olarak değerlendiriyoruz
  4. Temmuzda en yüksek aylık reel getiri mevduat faizinde oldu
  5. TÜİK: İnşaat maliyeti haziranda arttı
  6. TÜİK: Sanayi üretimi yıllık yüzde 1,4 azaldı
  7. Erdemir, 2026’nın ilk yarısında net karının 201 milyon dolar olduğunu duyurdu
  8. 'İnternet servis sağlayıcılarına şikayetler 2023’e göre yüzde 58 arttı'
  9. Petkim Genel Müdürü Mirzayev: Türkiye önemli fırsatlar sunuyor
  10. Bakan Bolat: Habur Gümrük Kapımızda 2026'nın günlük TIR çıkış rekorunu kırdık

© Copyright 2026

DHA