Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK: Yurt dışı üretici fiyatları martta arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yurt dışı üretici fiyatlarının mart ayında yıllık 35,40, aylık yüzde 3,94 arttığını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

TÜİK, Mart 2026 dönemine ilişkin yurt dışı üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; yurt dışı üretici fiyatları mart ayında bir önceki aya göre yüzde 3,94, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 10,73, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,40 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 30,23 arttı.

Sanayinin iki sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 53,25 artış, imalatta yüzde 35,10 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 29,85 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 39,86 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 39,45 artış, enerjide yüzde 88,91 artış, sermaye mallarında yüzde 27,93 artış olarak gerçekleşti.

Sanayinin iki sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 1,97 artış, imalatta yüzde 3,98 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 1,91 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 0,90 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 0,99 artış, enerjide yüzde 58,87 artış, sermaye mallarında yüzde 0,07 azalış olarak gerçekleşti.

Diğer Haberler

  1. Teknosa’nın yeni Genel Müdürü Öget Kantarcı oldu
  2. TÜİK: Aylık en yüksek reel getiri DİBS'te oldu
  3. Oregon Teknoloji, yılın ilk yarısında büyümesini sürdürdüğünü duyurdu
  4. Polinas 2025 Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı
  5. Turkcell Genel Müdürü Koç, Dünya GSM Birliği Teknoloji Grubu Başkanı oldu
  6. İş Bankası’ndan 12 aya varan Amazon Prime üyeliği
  7. Araç kiralamada sahte internet sitelerine karşı uyarı
  8. Ticaret Bakanlığı: Son 2,5 yılda 28,7 milyar liralık ek tahakkuk ve ceza kararı düzenlendi
  9. BOTAŞ ile Bulgargaz arasında doğal gaz alanında protokol imzalandı
  10. Kayseri Turizm Ödülleri sahiplerini buldu

© Copyright 2026

DHA