Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜİK: Yurt dışı üretici fiyatları şubatta arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayında yurt dışı üretici fiyatlarının yıllık 20,08, aylık yüzde 2,05 arttığını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

TÜİK, Şubat 2025 dönemine ilişkin yurt dışı üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; yurt dışı üretici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2,05, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 4,10, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,08 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 34,95 arttı.

Sanayinin iki sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 23,12 artış, imalatta yüzde 20,03 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 19,19 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 20,76 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 21,83 artış, enerjide yüzde 2,41 artış, sermaye mallarında yüzde 22,47 artış olarak gerçekleşti.

Sanayinin iki sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 3,42 artış, imalatta yüzde 2,03 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 2,32 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 2,78 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 1,88 artış, enerjide yüzde 1,31 artış, sermaye mallarında yüzde 1,81 artış olarak gerçekleşti.

Diğer Haberler

  1. ‘Mobil yaşam ve meskenlerde enerji depolama sistemlerine yönelik talep arttı’
  2. 11’inci A.C.E. Awards'ta en iyi müşteri deneyimi sunan markalara ödül verildi
  3. Sanofi’de Global Kilit Pazarlar Finans İş Ortağı pozisyonuna Orhan Eren atandı
  4. ‘Hedefim bininci uçağı burada görmek ve ona emek vermek’
  5. İş Bankası'na Global Finance'ten özel bankacılık ödülü
  6. Konya Şeker’den üreticiye toplam 12 milyar 780 milyon 545 bin TL’lik ödeme
  7. WHU CCT Uluslararası Konferansı 8 Ekim’de Türkiye’de
  8. TÜİK: Hizmet üretim endeksi aralıkta yıllık yüzde 4,2 arttı
  9. TÜİK: İnşaat üretimi yıllık yüzde 7,5 arttı
  10. TÜİK: Tarım ürünleri üretici fiyatları ocakta arttı

© Copyright 2026

DHA