Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türk Telekom'dan Wi-Fi 7 ile kablosuz internet alanında yeni iş birliği

TürkTelekom, yüksek hız, düşük gecikme ve çoklu cihaz desteği açısından avantajlar sağlayan kablosuz bağlantı teknolojisi Wi-Fi 7 için GSMA Dünya Mobil Kongresi'nde akıllı ev ve ağ ürünleri üreticisi TP-Link ile iş birliği yaptığını duyurdu. Şirket, Türkiye'de bu teknolojiyi sunan ilk operatör olacağını bildirdi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Herkes için yüksek hızda erişilebilir internet mottosuyla, Türkiye'nin 81 ilinde uçtan uca sunduğumuz internet deneyimini zenginleştirme hedefiyle çalışıyoruz. Bu kapsamda; Türk Telekom olarak, müşterilerimizi en yeni teknolojilerle buluşturmaya öncülük ediyoruz. Wi-Fi 7 teknolojisini kullanıcılarına sunan ilk operatör olarak, yüksek hız, düşük gecikme ve gelişmiş bağlantı kalitesiyle dijital dönüşüme hız katıyoruz. Türk Telekom Ar-Ge mühendisleri ile TP-Link mühendislerinin ortak çalışması sonucunda Wi-Fi 7 fiber modemleri portföyümüze dahil ederek, kullanıma hazır hale getirdik. Türkiye'nin en geniş Wi-Fi ürün portföyüne sahip operatörü olarak, teknolojik yenilikleri yakından takip etmeye ve müşterilerimize en iyi deneyimi sunmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

 

TP-Link SPBU Genel Müdürü Martin Zhu ise “Kablosuz ağ ürünleri alanında lider bir marka olarak kablosuz ağ teknolojilerinde her zaman en iyiyi hedefliyor ve yenilikçi çözümlerimizle fark yaratıyoruz. Türk Telekom ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde, Wi-Fi 7 teknolojisiyle Türk Telekom abonelerinin bağlantı deneyimini yeniden tanımlamayı amaçlıyoruz. Wi-Fi 7 teknolojisi, 4.8 kata kadar daha yüksek hız, düşük gecikme ve çoklu cihaz desteği gibi önemli avantajlar sunuyor. Bu özelliklerin, akıllı evler, endüstriyel IoT, otonom araçlar ve kurumsal ağlar gibi yüksek veri ihtiyacı olan alanlarda büyük fark yaratması bekleniyor. Özellikle 6 GHz bandının sunduğu ekstra kapasite, daha az parazit, daha yüksek hız ve ultra düşük gecikme ile Multi-Link Operation (MLO) sayesinde birden fazla bandı aynı anda kullanarak menzil kaybını en aza indiriyoruz" dedi.

Diğer Haberler

  1. Finrota, yeni nesil ödeme geçidi Finrota B2C’yi duyurdu'
  2. Bakan Işıkhan, Renault Group Türkiye CEO'su Jaillet'e Turkuaz Kart'ı teslim etti
  3. Sabiha Gökçen Havalimanı, pazar günü yolcu rekoru kırdı
  4. TÜİK: Ekonomik güven endeksi haziranda arttı
  5. SATKON ve SANKON'dan sağlık turizmi ve medikal ürünler fuarı
  6. Pegasus, hizmet ihracatında Türkiye’nin en başarılı ikinci şirketi olduğunu duyurdu
  7. Enerjisini verimli kullanan işletmelere hibe desteği
  8. Trendyol'e üçüncü kez e-ihracat birincisi ödülü
  9. Zorlu Holding, finansal yeniden yapılandırma başvurusunu duyurdu
  10. THY Yönetim Kurulu Başkanı Şeker: Ülkemize en çok döviz girdisi sağlayan şirket olduk

© Copyright 2026

DHA