Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TÜSİAD: Yeni vergi düzenlemesi için özel sektör ile istişare çok önemlidir

Türk sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), vergi düzenlemelerinin, ekonominin ve kamusal yaşamın "en temel konularından" olduğuna dikkat çekerek, "Yeni vergi düzenlemesi için özel sektör ile istişare çok önemlidir" çağrısı yaptı.

ABONE OL
İstanbul, 24 Ekim (DHA)

TÜSİAD'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Vergi düzenlemeleri ekonomimizin ve kamusal yaşamımızın en temel konularındandır. Ülkemizin ihtiyacı, kayıt dışılığı azaltacak, verginin tabana yayılmasını sağlayacak ve vergi kanunlarımızın daha basit, adil ve anlaşılır olmasını sağlayacak bir vergi reformudur.

"Özellikle gelirler vergisi gibi toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren alanlarda değişiklik içeren kanun teklifinin aceleye gelmeden, tüm detaylarıyla ilgili Sivil toplum Kuruluşlarının ve İş dünyasının görüşlerinin alınarak Meclis’te tüm yönleriyle değerlendirilmesi ekonomimizin etkili işleyişi için son derece önemlidir.

"Meclis’e verilen teklif gelir vergisinde öngörülen değişikliklerin yanı sıra, dijital hizmetler vergisi, değerli konut vergisi ve turizm sektöründe konaklama vergisi gibi ekonomimize oldukça ağır yükler getiren yeni vergileri de içermektedir.

"Bu alanlarda getirilen yeni vergilerin ekonomimizin rekabet gücü, yatırım ortamının öngörülebilirliği ve vergi adaleti açısından çok dikkatli değerlendirilmesi gerekmektedir.

"TÜSİAD’da çalışma gruplarımız ve uzmanlarımız kanun teklifi üzerinde detaylı görüşlerini oluşturmak üzere çalışmaya başlamıştır. Kamuoyunu görüşlerimiz ile ilgili bilgilendirmeye devam edeceğiz."

Diğer Haberler

  1. İstanbul Havalimanı, bayram tatilinde 873 bini aşkın yolcuya hizmet verdiğini açıkladı
  2. TÜİK: Tüketici güven endeksi martta geriledi
  3. TÜİK: Yurt dışı üretici fiyatları şubatta arttı
  4. Eczacıbaşı, Sanipak’ın, Arch Peninsula Sdn Bhd’ye devri için anlaşma imzalandığını duyurdu
  5. Türkiye'nin güneş enerjisi kurulu gücü 12 yılda 641 kat arttı
  6. ‘Çin, çalkantılı bir dünyada istikrarlı, güvenilir ve yapıcı güç olmaya devam edecektir’
  7. Türkiye, Hint Okyanusu Ton Balığı Komisyonu'nda gözlemci ülke oldu
  8. Bakan Uraloğlu: Hızlı tren fabrikamızı bu yıl hizmete almayı planlıyoruz
  9. Bayramda yola çıkacak sürücüler için ‘kahve’ odaklı kampanya
  10. Aydem Yenilenebilir Enerji, kurulu gücünü bin 210 megavata yükselttiğini duyurdu

© Copyright 2026

DHA