Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yabancı çobanlara çalışma izni başvuruları başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde deneyimli yabancı çobanlara çalışma izni imkanı sağlanırken, başvurular 12 Haziran itibarıyla alınmaya başlandı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ülkemizde hayvancılık sektörünün gelişmesi ve yerli üretimin devamlılığı için ihtiyacın yerli iş gücüyle karşılanamadığı durumlarda, deneyimli yabancı çobanlara çalışma izni imkanı sağlıyoruz. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde hayvancılık sektöründe büyükbaş veya küçükbaşı bulunan ve 'Hayvan Bilgi Sistemi'ne kayıtlı hayvancılık işletmelerinde istihdam edilecek çobanlara ve hayvan bakıcılarına ilişkin çalışma izni başvurularının değerlendirilmesinde belirlenen kriterler kapsamında çalışma izni başvuruları 12.06.2025 tarihi itibarıyla alınmaya başlanmıştır. Bu kapsamda Türkiye’de bulunan ve en az 6 ay süreyle düzenlenmiş geçerli ikameti olan yabancılar ile yurt dışından Türkiye'de çalışmak için gelecek yabancılar için işverenler tarafından başvuruda bulunulabilecektir" denildi.

BAŞVURU ŞARTLARI

Açıklamada, "Küçükbaş hayvancılık işletmesinin en az 200 küçükbaş varlığına sahip olması veya besi hayvancılık işletmesinin en az 100 büyükbaş varlığına sahip olması veya süt hayvancılık işletmesinin en az 50 büyükbaş varlığına sahip olması veya karma (besi ve süt) hayvancılık işletmesinin ise en az 75 büyükbaş varlığına sahip olması gerekmektedir. Kriterlerin her bir katı için bir çoban/sürü yöneticisi olmak üzere aynı hayvancılık işletmesinde en fazla 3 yabancıya kadar çalışma izni düzenlenebilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Diğer Haberler

  1. THY Yönetim Kurulu Başkanı Şeker: Ülkemize en çok döviz girdisi sağlayan şirket olduk
  2. Teknosa'dan yaza özel kampanya
  3. Taşınmaz satışlarında 'güvenli ödeme' 1 Ekim'de başlayacak
  4. Bakan Bolat: Türkiye'de yapay zeka pazarının 1,3 milyar dolara ulaşması bekleniyor
  5. TÜİK: Üretimden yapılan satışlar 24 trilyon 28 milyar 700 milyon TL oldu
  6. İstanbul Akvaryum 15’inci yılında 15 milyon ziyaretçiye ulaştı
  7. Emlak Konut Anahtar Fikirler Zirvesi başladı
  8. Elder Yönetim Kurulu Başkanı Erdeniz: Elektrik dağıtımında 10 yılda en az 50 milyar dolarlık yatırım ihtiyacı var
  9. İthalatta 'helal ürün' denetimleri TAREKS üzerinden yapılacak
  10. Bakan Işıkhan, 30'uncu Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi Toplantısı'na başkanlık etti

© Copyright 2026

DHA